Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας στο Προεδρικό Μέγαρο (29 Σεπτεμβρίου 2022)

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας στο Προεδρικό Μέγαρο (29 Σεπτεμβρίου 2022)

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας συνεχίζοντας την επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο με τη συνοδεία του, κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Επίτροπο Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου.

Ο κ. Επίτροπος Προεδρίας μετέφερε στο Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Εξοχωτάτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος απουσιάζει στις ΗΠΑ, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Προεδρίας τόνισε το σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση του απόδημου Ελληνισμού με τις ρίζες, την ιστορία, τη γλώσσα και τις παραδόσεις του. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Εκκλησία είναι σημείο αναφοράς για τους Κύπριους και Έλληνες της Διασποράς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη νέα γενιά των αποδήμων μας, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον του απόδημου Ελληνισμού και το χρέος μας να τους κρατήσουμε κοντά στην πατρίδα τους.

Ακολούθως, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε το Σεβασμιώτατο για τις εξελίξεις όσον αφορά στην τραγική πτυχή του θέματος των αγνοουμένων, δίνοντας έμφαση στους τρόπους προώθησης του θέματος σε σημαντκά κέντρα λήψης αποφάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Ο Άγιος Θυατείρων ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για το καλό και την ευημερία της Κυπριακής παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ευρύτερα για το πολυπληθές ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, μίας εκ των επαρχιών του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και τη συνοδεία του, Επίσκοπο Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβο και τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Θεόδωρο Πολυβίου και π. Χριστόδουλο Χριστοδούλου , συνόδευαν, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

 

Από το Γραφείο Διεκκλησιαστικών Σχέσεων 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post