Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Αμμοχώστου

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Αμμοχώστου

Σεμνή, πλην θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα κλήρος και λαός στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και στο Παραλίμνι. 

Ο ποιμενάρχης της πρώτης επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Δυτική Ευρώπη και η τιμία συνοδεία του, έφθασαν στην πόλη του Παραλιμνίου συνοδευόμενοι από τους Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Νικήτα συνοδεύουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και οι αιδ/τοι Πρωτ. Θεόδωρος Πολυβίου και Χριστόδουλος Χριστοδούλου.  

Ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου ευλόγησε τους παρισταμένους πιστούς.
Καλωσορίζοντάς τον ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος αναφέρθηκε στην αγάπη που τρέφει ο κυπριακός λαός προς την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και τον πνευματικό πατέρα, ενός μεγάλου μέρους του Κυπριακού λαού. Ευχήθηκε όπως   «ο Κύριος να ενισχύει στη ζωή και τη ποιμαντορία του και οι μνήμες που θα μεταφέρει επιστρέφοντας εις τα ίδια, να παραμείνουν ανεξίτηλες».

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την υποδοχή, τονίζοντας πως   «με τον Μητροπολίτη Βασίλειο γνωρίζονται από παλαιά, μοιράζονται το ίδιο όραμα και τις ίδιες ελπίδες ευχόμενος σύντομα να μπορέσει να εγκατασταθεί στη φυσική έδρα της Μητροπόλεώς του. Δεν είναι η ποσότητα των έργων που μετράει αλλά η ποιότητα, τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο πλούσιο φιλανθρωπικό και ποιμαντικό του έργο». Κάλεσε δε τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας να επισκεφθεί εκ νέου την Ιερά Αρχιεπισκοπή και την πρωτεύουσα του Λονδίνου ώστε ν’ ανταποδώσουν την αβραμιαία φιλοξενία. Τέλος ευχήθηκε την επόμενη φορά που θ’ επισκεφθεί την νήσο των Αγίων, να λειτουργήσει σε μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο».

Προηγουμένως ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την αρχαία Μόνη της Αγίας Νάπας όπου ξεναγήθηκε στο ιστορικό χώρο από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασίλειο. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου ο οποίος καλωσόρισε τον υψηλό επισκέπτη στην Αγία Νάπα, προσφέροντάς και αναμνηστικό δώρο.

Ακολούθως μετέβη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, όπου τον υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Αμμοχώστου Χρύσανθος Ζαννέττος, με τον οποίο είχαν συνομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και άλλα θέματα.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post