Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 14-18 Οκτωβρίου 2022

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 14-18 Οκτωβρίου 2022

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ -ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας, με την ευκαιρία της έλευσης της Τιμίας Κάρας της Αγίας Βαρβάρας, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022, το πρωί, θα τελεσθεί στον ίδιο ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συλλειτουργούντων των δύο Αρχιερέων.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022, το εσπέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αποστόλου Λουκά στο Παλαιχώρι.

Την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού για την εορτή του Αγίου Μνάσωνος Επισκόπου Ταμασέων και θα κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Θεοδώρου στο Πολιτικό.

 

ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Η Ενορία της Αγίας Βαρβάρας Λευκωσίας, της ομώνυμης Κοινότητας, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των 140 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας, ανακοινώνει την έλευση της Τιμίας Κάρας της Αγίας Βαρβάρας, από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Πύλης και Γαρδικίου, προς προσκύνηση και αγιασμό του Χριστεπωνύμου πληρώματος.

Η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Βαρβάρας θα γίνει αύριο Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 5.30 μ.μ., στην κεντρική Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου (δρόμος Αγίας Βαρβάρας -Μαθιάτη) της Κοινότητας  Αγίας Βαρβάρας από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα. Στη συνέχεια, εν πομπή, θα μεταφερθεί στον ναό της Αγίας Βαρβάρας στην οδό Αγίας Βαρβάρας 4 .  Το ιερό Λείψανο θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ιερό μέχρι και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022.   

Ο ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 6.30 το πρωί, μέχρι τις 9.30 το βράδυ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, αναγγέλλει την έναρξη των ομιλιών  του Ταμάσιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου, που γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται κάθε 3η Τρίτη εκάστου μηνός, στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως στο Επισκοπειό.

Για τη νέα περίοδο, η πρώτη ομιλία, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη  Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7.00 το βράδυ με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Η θεολογία του μαρτυρίου και το φαινόμενο των νεομαρτύρων στην ελληνική και σλαβική ορθόδοξη παράδοση».

Η Ομιλία θα είναι ανοικτή προς όλο το κοινό.

 

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post