Χαιρετισμός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στην Εσπερίδα με θέμα «Θρησκευτικός Τουρισμός: προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης στην Κύπρο» (16 Νοεμβρίου 2022)

Χαιρετισμός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στην Εσπερίδα με θέμα «Θρησκευτικός Τουρισμός: προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης στην Κύπρο» (16 Νοεμβρίου 2022)

«Θρησκευτικός Τουρισμός: προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης στην Κύπρο»

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022

 

Θεοφιλέστατε εκπρόσωπε του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού, κ. Νικόλαε,

κύριε εκπρόσωπε του Έντιμου Υφυπουργού Τουρισμού,

κύριε Θεοχάρους,

κυρίες και κύριοι Καθηγητές του ΤΕΠΑΚ, 

φοιτητές και φοιτήτριες, 

εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Με ιδιαίτερη χαρά είμαι μαζί σας απόψε. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικό μας έφερε πιο κοντά, αφού οι άνθρωποι του ΤΕΠΑΚ είδαν το επιτελούμενο έργο από τους ανθρώπους της Εκκλησίας για την Εκκλησία και την πατρίδα μας, μέσα από αυτό τον περίφημο πλούτο εκκλησιαστικό, θρησκευτικό και ευρύτερα πολιτιστικό. Με μια λέξη ότι μάς κληροδότησαν οι πρόγονοί μας ως ταυτότητα και ιδιοπροσωπεία, μέσα από τη ζωή και τη δημιουργική τους πορεία, που όλα αυτά χαρακτηρίζονται σήμερα ως παγκόσμια κληρονομιά.

Σας μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχές και την πατρική αγάπη του Τοποτηρητού του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου. Και βέβαια ίσταμαι ενώπιον σας με την κανονική άδεια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού εν Χριστώ αδελφού, κ. Αθανασίου.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση όχι μόνο να παραστούμε αλλά και να συνδιοργανώσει το Συνοδικόν Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ την αποψινή εσπερίδα μας.

Κάθε συνέδριο, όπως η αποψινή Εσπερίδα, έχει αφανείς ήρωες που σηκώνουν το βάρος της οργάνωσης, προετοιμασίας και διεκπεραίωσης όλων των πτυχών μέχρι την καλή έκβαση του γεγονότος.

Επιτρέψατε μου να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι, Ανδρέα Χριστοδούλου και Κωνσταντίνο Θεοφάνους. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για τη Διοργάνωση/Επιμέλεια της Εσπερίδας: τις Δρ. Σωτηρούλα Λιασίδου και Δρ. Κατερίνα Περικλέους, τον Όμιλο Φιλοξενίας και Τουρισμού “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Επίσης, ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στην αποψινή Εσπερίδα «Θρησκευτικός Τουρισμός: προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης στην Κύπρο» και ιδιαίτερα εσάς τους εισηγητές που επιθυμείτε τη συνεργασία γι’ αυτή την τόσο ευαίσθητη πτυχή της πατρίδας μας, αλλά και της εργασίας σας. Διότι αυτό σε τελική ανάλυση εξυπηρετεί το βιοπορισμό σας.

Καλές επιτυχίας στην Εσπερίδα μας απόψε. Και εύχομαι να έχουμε χρήσιμα συμπεράσματα και συνέχεια με συνέπεια στη συνεργασία μας.

Ευχαριστώ.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post