Πανήγυρις της Παναγίας Ευαγγελίστριας της κωμοπόλεως της Λύσης (24-25 Μαρτίου 2023)

Πανήγυρις της Παναγίας Ευαγγελίστριας της κωμοπόλεως της Λύσης (24-25 Μαρτίου 2023)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας της Λύσης, ο Δήμος Λύσης, και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως καλούν τους Λυσιώτες να συμμετάσχουν στον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και να τιμήσουν τη Θαυματουργό Παναγία της Κατεχόμενης Λύσης.

Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, στις 5:00 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς, στον οποίο ιερουργεί ο Λυσιώτης Οικονόμος, π. Γεώργιος Καπαρής και φυλάσσεται προσωρινά η Θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Λύσης. Του Μεγάλου Εσπερινού θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος θα αναγνώσει την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών και θα κηρύξει το θείο λόγο.

Το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, ανήμερα της Εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό.

Για ακόμη μια φορά η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας της Λύσης ευχαριστεί το Δήμο Λύσης και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως για την ετοιμασία του εορτασμού, καθώς και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς για τη φιλοξενία.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θα εγκαινιαστεί Φιλανθρωπική Αγορά με λυσιώτικα προϊόντα και κατασκευές που προσφέρθηκαν από εθελοντές. Τα έσοδα της Φιλανθρωπικής Αγοράς θα δοθούν για ενίσχυση των δυσπραγούντων Λυσιωτών.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται, στην κα Κατερίνα Παρπούνα (Δήμος Λύσης), τηλ. 24661444.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας της Λύσης

Print Friendly, PDF & Email

Share this post