Πασχαλινή σύναξις των Αγίων πέντε Επισκόπων της Κυθρέας (Εσπερινός, 16 Μαΐου 2023)

Πασχαλινή σύναξις των Αγίων πέντε Επισκόπων της Κυθρέας (Εσπερινός, 16 Μαΐου 2023)

Ανακοινώνεται προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας (Διαμερίσματος Μεσαορίας), με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, το εσπέρας της Τρίτης, 16 Μαΐου 2023, στις 5.30μ.μ., θα τελέσουν Εσπερινό με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Αθανασίου Χύτρων και της Σύναξης των Αγίων πέντε Επισκόπων της Κυθρέας, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωρίου Κυθρέας στην Αγλαντζιά. Του Εσπερινού θα προστεί ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Στον ανωτέρω Ιερό Ναό θα μεταφερθεί, για προσκύνηση από τους πιστούς, το ιερό εικόνισμα των Αγίων πέντε Επισκόπων, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ανήμερα της εορτής, 17 Μαΐου 2023, το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό.

Να σημειωθεί χάριν της ιστορίας ότι το 2019, ο εορτασμός συνέπεσε τις ημέρες (17 και 18 Μαΐου) κατά τις οποίες (σε ολονυκτία) τελέστηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωρίου Κυθρέας στην Αγλαντζιά, με τις ευλογίες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου.

Για πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Εκκλησιαστικό Επίτροπο κ. Θεόδωρο Μεϊβατζή, τηλέφωνο 99631145.

 

Από το Γραφείο των κατεχομένων Εκκλησιαστικών Επιτροπών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (Διαμερίσματος Μεσαορίας)

Print Friendly, PDF & Email

Share this post