Επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκταρίου στο Βουκουρέστι

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκταρίου στο Βουκουρέστι

Την Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος πραγματοποίησε προσκύνημα στο Βουκουρέστι. 

Ο Πανιερώτατος επισκέφθηκε το Πατριαρχικό Μέγαρο και τον Καθεδρικό Ναό, όπου προσκύνησε τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου του Νέου, ο οποίος είναι ο πολιούχος Άγιος της πρωτεύουσας της Ρουμανίας. Επίσης, προσευχήθηκε για τις ψυχές των αοιδίμων Πατριαρχών της Εκκλησίας της Ρουμανίας, Μύρωνα, Νικόδημο, Ιουστίνο και Θεόκτιστο, οι οποίοι έχουν τον τάφo μέσα στον Καθεδρικό Ναό. Ο Răzvan Mihai Clipici, Διευθυντής του τομέα Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Τμήματος Πολιτισμού, Αγιογραφείας και Αναστήλωσης του Πατριαρχείου Ρουμανίας, καθώς και ο Aurelian Nicolae Iftimiu, Διευθυντής του Πρακτορείου Ειδήσεων Basilica του Πατριαρχείου, ξενάγησαν τον Πανιερώτατο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Ο Μητροπολίτης Κιτίου βρίσκεται στη Ρουμανία αυτές τις μέρες κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Νήφωνα, για να συμμετάσχει την Παρασκευή στους εορτασμούς του Αγίου Νήφωνα στην Αρχιεπισκοπή Τιργοβιστίου.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος μετέβη στην Ιερά Μονή Αντίμ (το όνομα οφείλεται στον ιδρυτή της Μονής, τον Ιερομάρτυρα Αντίμ Ιβιρεάνουλ, Μητροπολίτη της Ουγγροβλαχίας μεταξύ 1708-1716), η οποία πανηγυρίζει την Κυριακή των Αγίων Πάντων. Εκεί επισκέφθηκε το Καθολικό της Μονής, τη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Συνόδου, η οποία φιλοξενείται εκεί, και το Μουσείο της Μονής. Τον Πανιερώτατο υποδέχθηκε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Vicenţiu Oboroceanu, ηγούμενος της Μονής Αντίμ. 


Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης στο Βουκουρέστι ήταν η Iερά Μονή Radu Vodă, όπου τον Πανιερώτατο υποδέχθηκε ο ηγούμενος, Πανοσιολ. Αρχιμ. Nectarie Șofelea.

Πηγή: basilica.ro

Print Friendly, PDF & Email

Share this post