Η Θρονική εορτή της Ιεράς Μητρόπολεως Ταμασού

Η Θρονική εορτή της Ιεράς Μητρόπολεως Ταμασού

Λαμπρά εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ηρακλειδιου στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη περικαλλή Ιερά Μονή στο Πολιτικό.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και του Πανιερωτάτου  Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Αθηνόδωρος Παπαευριβιάδης, Δημητριανός Πέτσας και Σωφρόνιος Βαρντικίδης, οι Αρχιδιάκονοι Μιχαήλ Νικολάου και Ραφαήλ Μισιαούλης, και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μακαριώτατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορτάζοντος Αγίου Ηρακλειδίου.

Την πανήγυρη λάμπρυναν με τις ψαλμωδίες τους οι μοναχές της Ιεράς Μονής.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ευλογήθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης τα εόρτια κόλλυβα.

Να αναφερθεί στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Μάριος Παναγίδης, ο Καθηγητής Γλωσσολογίας, κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής, Άρχοντας Ασηκρήτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, κ. Αναστάσιος Βαβούσκος, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πολιτικού, κ. Ιωάννης Κίτσιος.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

Print Friendly, PDF & Email

Share this post