Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου: Έναρξη μαθημάτων 2023-24

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου: Έναρξη μαθημάτων 2023-24

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

————

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, από την ίδρυση της το 2014, μετά από πρωτοβουλία του εμπνευσμένου μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β΄, συνέχιζει το διττό έργο της που είναι ακριβώς η μεταλαμπάδευση της γνώσης και της εμπειρίας της βυζαντινής μουσικής στους μαθητές σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, όπως επίσης και η στελέχωση των ιερών αναλογιών στους ναούς της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας με καταρτισμένους ιεροψάλτες προς την σωστή και επαρκή τέλεση των ιερών ακολουθιών.

Στη σχολή διδάσκεται η ύλη μαθημάτων που χρησιμοποιείται σε όλες τις αντίστοιχες σχολές της Ελλάδος και οι μαθητές μετά από ετήσιες προφορικές εξετάσεις στα 5 έτη του κύκλου μαθημάτων, έχουν τη δυνατότητα να παρακαθήσουν σε γραπτές και προφορικές εξετάσεις για απόκτηση Πτυχίου Ιεροψάλτου Βυζαντινής Μουσικής. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε τρεις χώρους, στην Αρχιεπισκοπή, στην Φανερωμένη και στην Αγία Σοφία Στροβόλου, προς διευκόλυνση όλων των μαθητών.

Για λεπτομέρειες όσον αφορά το πρόγραμμα σπουδών και τον τρόπο λειτουργίας της σχολής παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με τους διδάσκοντες, πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Δημοσθένους (Διευθυντή) στο 99618763, και Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χρίστο Πεττεμερίδη στο 99103985. 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post