Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 24-25 Δεκεμβρίου 2023

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 24-25 Δεκεμβρίου 2023

Το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής, 22 Δεκεμβρίου 2023, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 ετών από την εκδημία του αοίδιμου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Α’ (22/12/2007), ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα παρουσιάσει το τετράτομο έργο του πρώην Διευθυντή του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, κ. Φρίξου Κλεάνθους με τίτλο «Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Α’ (1927-2007) σε εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε συνεργασία με την Χριστιανική Ένωση Κυπρίων Επιστημόνων και θα λάβει χώρα στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 23 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30μ.μ θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία «Ας Ψάλλουμε την Αγάπη των Χριστουγέννων» που διοργανώνει η χορωδία «Μελιζόνα» του Δήμου Παραλιμνίου  σε συνεργασία με άλλες χορωδίες.

Την ερχόμενη Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα και θα τελέσει το μνημόσυνο των αοιδίμων γερόντων και πατέρων της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Χαρίτωνος, Στεφάνου, Βαρνάβα, Γαβριήλ και Νεκταρίου Μοναχού, των αειμνήστων ιερέων και πάντων όσων διηκόνησαν την ενορία Σωτήρας.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας στις 4:30μ.μ, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Την επομένη, Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023, θα προστεί της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας στον ίδιο ιερό ναό. Η ακολουθία θα αρχίσει στις 6:15π.μ.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post