Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 31 Δεκεμβρίου 2023-6 Ιανουαρίου 2024

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 31 Δεκεμβρίου 2023-6 Ιανουαρίου 2024

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Τυχικός την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας της Παντάνασσας στην Χούλου.

Την Κυριακή το βράδυ 31 Δεκεμβρίου προς ξημερώματα της Δευτέρας 1 Ιανουαρίου θα προστεί στην αρχιερατική αγρυπνία στην Ι.Μ. Παναγίας Σαλαμιωτίσσης δια την εορτή της περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου.

Την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου θα προστεί της δοξολογίας για την έναρξη του νέου έτους στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιττας στο συνοδικό του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου θα χοροστατήσει και θα κηρύξει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στα Χολέτρια.

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ στο χωριό Άγιος Αμβρόσιος.

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου θα προστεί της ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και του Μεγάλου Εσπερινού των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Γιόλου.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει, θα κηρύξει και ακολούθως θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό των υδάτων στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο. Μετά το πέρας της ακολουθίας θα ακολουθήσει η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

 

Ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος την Κυριακή το βράδυ 31 Δεκεμβρίου προς ξημερώματα της Δευτέρας 1 Ιανουαρίου θα προστεί στην αρχιερατική αγρυπνία στην Ι.Μ. Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης δια την εορτή της περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου.

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου το εσπέρας θα χοροστατήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ στο χωριό Άγιος Αμβρόσιος.

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στα Χολέτρια.

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου θα προστεί της ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και του Μεγάλου Εσπερινού των Θεοφανίων στην Ι.Μ. Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει, θα κηρύξει και ακολούθως θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό των υδάτων στην Ι.Μ. Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιερά Μητροπόλεως Πάφου κ. Ιωάννης την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Μεσόγη.

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στο εξωκλήσι των Αγίων Πέτρου και Ελένης στην Πάφο, επί της ευκαιρίας της εορτής του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου θα προστεί της ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και του Μεγάλου Εσπερινού των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αυδήμου.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει, θα κηρύξει και ακολούθως θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό των υδάτων στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στην Πόλη Χρυσοχούς. Μετά το πέρας της ακολουθίας η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στο Λιμανάκι στο Λατσί.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post