Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην πόλη της Πάφου

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην πόλη της Πάφου

Με την παραδοσιακή λαμπρότητα θα εορταστούν αύριο στην πόλη της Πάφου τα Άγια Θεοφάνεια.

Η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου, Τυχικού και στην παρουσία των αρχών της πόλης και επαρχίας Πάφου. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολούθως, γύρω στις 9.30, θα σχηματιστεί η καθιερωμένη πομπή η οποία θα καταλήξει στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου, όπου στην κεντρική αποβάθρα θα τελεστεί από τον Μητροπολίτη Πάφου ο Αγιασμός των Υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Την πομπή θα συνοδεύουν η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και τμήμα της Εθνικής Φρουράς. 

Η πομπή θα διέλθει από τις οδούς Αγαπήνορος, Ικάρου, Κωνσταντίας, Κλυταιμνήστρας, Αγίας Αναστασίας και Αλκμήνης και μέσω των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αποστόλου Παύλου θα καταλήξει στην προβλήτα στο Λιμανάκι. Η τροχαία κίνηση θα διακόπτεται σε κάθε δρόμο πριν από την άφιξη της πομπής και θα επαναρχίζει μετά τη διέλευσή της.

Για τη στάθμευση των οχημάτων θα είναι διαθέσιμοι οι εξής χώροι: περίβολος του Ι. Ναού Αγίων Αναργύρων, γήπεδο του 6ου Δημοτικού Σχολείου, Χώρος Στάθμευσης Αρχαιολογικού Πάρκου και χώρος πίσω από τα κτίρια της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Πηγή: philenews.com

Print Friendly, PDF & Email

Share this post