Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Εθνάρχη Μακάριο Γ΄ (19 Ιανουαρίου 2024)

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Εθνάρχη Μακάριο Γ΄ (19 Ιανουαρίου 2024)

Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024, το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ πραγματοποίησε, παρουσία πολιτικών, πολιτειακών αξιωματούχων, αξιωματικών, κληρικών και πλήθους κόσμου, την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Εθνάρχη Μακάριο. Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως ο Μακάριος, «η μεγαλύτερη εκκλησιαστική και πολιτική προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας», έγινε διαχρονικό σύμβολο αγωνιστικότητας για την ελευθερία και διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, στην ομιλία του ανέλυσε τον ρόλο και το έργου του Μακαρίου ως θρησκευτικού και εθνικού ηγέτη. «Η μεγαλύτερη τιμή προς αυτόν και το μεγαλύτερο όφελος από τον εορτασμό της ημέρας, θα είναι η συνειδητοποίηση των θανάσιμων κινδύνων που διατρέχουμε και η καθολική συστράτευσή μας για υλοποίηση των υποθηκών του», κατέληξε. Ακολούθησαν τραγούδια από τη Χορωδία της ΠΑΣΥΔΥ, υπό τη διεύθυνση της κ. Μάρως Μητσα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

 

**************************

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ διοργανώνει την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024, ώρα 18:30, στην Αίθουσα Τελετών του, την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο και πρώτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακάριο.

Ομιλητής θα είναι η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος.

Θα προηγηθεί χαιρετισμός από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τραγούδια από τη χορωδία της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

 

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τον Εθνάρχη Μακάριο Γ΄ αλλά και των ευρύτερων προσπαθειών του για καλλιέργεια της ιστορικής γνώσης, το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ θα διαθέτει, από τις 15 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου, όλες του τις εκδόσεις με έκπτωση 50-80%.

 

Πληροφορίες και δηλώσεις παρακολούθησης: 22 430008 (Δευτέρα-Παρασκευή, 8:00-14:30) ή [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Share this post