Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Λεμεσού

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Λεμεσού

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 17 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης ο εόρτιος πολυαρχιερατικός Εσπερινός με την ευκαιρία της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Του Εσπερινού προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος συγχοροστατούντων των Πανιερωτάτων Μητροπολιτών Πάφου κ. Τυχικού και Κωνσταντίας Βασιλείου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αμαθούντος κ. Νικολάου, Νιτρίας κ. Νικοδήμου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Στον Εσπερινό συμμετείχαν, ακόμη,  ο ηγούμενος της Ι. Μονής Συμβούλου Χριστού, Αρχιμανδρίτης Νείλος, ο ηγούμενος της Ι. Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Αρχιμανδρίτης Γεννάδιος, ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Ταμασού, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος, και πλειάδα ιερέων εκ της Μητροπολιτικής περιφέρειας Λεμεσού αλλά και άλλων περιοχών της Κύπρου. Επίσης παρεβρέθηκε πλήθος των πιστών για να προσευχηθούν και για να τιμήσουν τον ποιμενάρχη τους.

Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Πανιερώτατος προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Παύλο, εκ της αδελφότητος της ιεράς Μητροπόλεώς μας.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post