Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα Μεγάλης Εβδομάδας (28 Απριλίου-05 Μάϊου 2024)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα Μεγάλης Εβδομάδας (28 Απριλίου-05 Μάϊου 2024)

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Τυχικός την Κυριακή 28 Απριλίου, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στο Πραιτώρι. Ακολούθως θα προστεί της λιτανείας των Βαΐων. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει των ακολουθιών του Εσπερινού και του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Παναγίας της Θεοσκέπαστης στην Κάτω Πάφο.

Την Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, 29 Απριλίου, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Έμπα. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει των ακολουθιών του Μεγάλου Αποδείπνου και του Όρθρου της Μεγάλης Τρίτης στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο.

Την Μεγάλη Τρίτη το πρωί, 30 Απριλίου, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Μούταλλο. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει των ακολουθιών του Μεγάλου Αποδείπνου και του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Ναό Παναγίας της Παντάνασσας στην Πάφο.

Την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μάϊου θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στην Χλώρακα. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει των ακολουθιών του Μικρού Αποδείπνου, του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης και του Αγίου Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.

Την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στα Κούκλια. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα.

Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Γεροσκήπου. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Επιτάφιου Θρήνου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο. Ακολούθως θα προστεί της περιφοράς των Επιταφίων και την καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών Αγίου Θεοδώρου και του Αγίου Κενδέα στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο, όπου θα γίνει δέηση και θα απευθύνει το καθιερωμένο πατρικό λόγο προς το χριστεπώνυμα πλήρωμα της Πάφου.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα προστεί του Εσπερινού της Αναστάσεως, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο. Το βράδυ της Αναστάσεως στις 11:00 μ.μ. θα προστεί της Ακολουθίας της Ανάστασης και θα προστεί της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο.

Την Κυριακή του Πάσχα στις 11:00 θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο. Στις 16:00 της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Τυχικού στα Μέσσανα. Στις 17:30 θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στην Ιερά Μονή Παναγίας Σαλαμιωτίσσης στην Σαλαμιού.

 

O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος θα προστεί των ακολουθών της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης.

 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιερά Μητροπόλεως Πάφου κ. Ιωάννης Θεοχάρους την Κυριακή 28 Απριλίου, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς. Ακολούθως θα προστεί της λιτανείας των Βαΐων. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα προστεί των ακολουθιών του Εσπερινού και του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Μεσόγη.

Την Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, 29 Απριλίου, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα προστεί των ακολουθιών του Μεγάλου Αποδείπνου και του Όρθρου της Μεγάλης Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Καλλέπια.

Την Μεγάλη Τρίτη το πρωί, 30 Απριλίου, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα προστεί των ακολουθιών του Μεγάλου Αποδείπνου και του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στα Μανδριά.

Την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μάϊου θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Γιόλου. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα προστεί των ακολουθιών του Μικρού Αποδείπνου, του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης και του Αγίου Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα.

Την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αυδήμου. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα προστεί του Όρθρου της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.

Την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου θα προστεί των ακολουθιών των Ωρών και του Μεγάλου Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στα Κούκλια. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα προστεί των ακολουθιών του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου και του Επιτάφιου Θρήνου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Μεσόγη.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας στην Πάφο. Το βράδυ της Αναστάσεως θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.

Την Κυριακή του Πάσχα στις 11:00 θα μετέχει κατά τον Εσπερινού της Αγάπης στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post