Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Χοροστασίες – Λειτουργίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα-Πάσχα 2024

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Χοροστασίες – Λειτουργίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα-Πάσχα 2024

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος,

Την Κυριακή των Βαΐων (7:00 π.μ), θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα.

Το εσπέρας (7:00 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας (7:00 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας (7:00 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας (7:00 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του  Μυστικού Δείπνου (Όρθρος Μ.  Πέμπτης) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Στη συνέχεια (8:30μ.μ) θα τελέσει την ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος με τη συμμετοχή 12 κληρικών της Μητροπόλεως.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το εσπέρας (6:30 μ.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου. 

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί (7:15 π.μ), θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας. 

Το εσπέρας (7:30 μ.μ), θα προστεί της ακολουθίας  του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. 

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί (7:00 π.μ) θα  προστεί του Εσπερινού της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου. 

Το εσπέρας (11:00 μ.μ), θα προστεί του Όρθρου και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. 

Την Κυριακή του Πάσχα (11:00 π.μ) θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στον ίδιο ιερό ναό. Θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου.

 

Εκ της Ι. Μ. Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post