Z’ Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας (Παραλίμνι,12-15 Μαΐου 2024)

Z’ Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας (Παραλίμνι,12-15 Μαΐου 2024)

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και η Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος» σας προσκαλούν στην έναρξη του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Παραλίμνι, την Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 και ώρα 10:30.

Το Συνέδριο θα χαιρετίσει, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μάριος Χαρτσιώτης. Στο Συνέδριο θα αποστείλει μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Την κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος.

Το Ζ΄ Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας θα λάβει χώρα από τις 12 έως τις 15 Μαΐου 2024 στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, και φέρει τον γενικό τίτλο «Η τιμή των αγγέλων, προφητών και αποστόλων στην Κύπρο». Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν και θα παρουσιάσουν εισήγηση τριάντα και πλέον διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Σουηδία, τον Λίβανο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με θέματα που άπτονται διαφόρων επιστημονικών κλάδων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου και μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που πραγματοποιούνται φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974, θα εγκαινιαστεί, την Κυριακή, 12 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, η περιοδική έκθεση της Πολιτιστικής Ακαδημίας «Άγιος Επιφάνιος» με τίτλο «Τόπος ευκλεής. Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα. Ιστορία – Προσφορά – Προσφυγιά». Η έκθεση θα παρουσιάζεται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο – Ιερό ναό Αγίας Άννας στο Παραλίμνι, από τις 12 Μαΐου έως τις 12 Οκτωβρίου 2024.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Παραλίμνι, η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «Τα θρησκευτικά μνημεία της νέας πόλης της Αμμοχώστου», των Ανδρέα Φούλια και Χριστόδουλου Χατζηχριστοδούλου, που εκδόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και την Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος», σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

 

Πρόγραμμα Ζ’ Διεθνούς Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας 

Δηλώσεις συμμετοχής (πατήστε εδώ)

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post