Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 23-24 Ιουνίου 2024

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 23-24 Ιουνίου 2024

Την ερχόμενη Κυριακή, της Πεντηκοστής, 23 Ιουνίου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Εσπερινού για την εορτή του Αγίου Πνεύματος και θα αναγνώσει τις ευχές της Γονυκλισίας. Θα τελεστούν κανονικά μνημόσυνα στους ιερούς ναούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου του μακαριστού Πρωτ. Ευέλθωντος Χαραλάμπους.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου 2024, ο Πανιερώτατος θα χοροστατήσει κατά τη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος στο Παραλίμνι. Ακολούθως τηρώντας παλαιό έθιμο της Αμμοχώστου, θα τελέσει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο παρακείμενο αλιευτικό καταφύγιο.

Θεία Λειτουργία και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, θα τελεστεί επίσης και στα παραθαλάσσια εξωκλήσια Αγίας Θέκλας Σωτήρας και Αγίου Γεωργίου Αγίας Νάπας.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post