Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νεοφύτου: Εγκαίνια Ιερού Εξωκκλησίου Προφήτου Ηλιού (12 Ιουλίου 2024)

Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νεοφύτου: Εγκαίνια Ιερού Εξωκκλησίου Προφήτου Ηλιού (12 Ιουλίου 2024)

Η Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νεοφύτου με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και επιδιώκοντας να διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη και την αγωνιστικότητα του λαού, πληροφορεί το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι την Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, θα τελεστούν τα εγκαίνια ιερού εξωκκλησίου της Μονής το οποίο θα τιμάται στο όνομα του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη (μεταξύ Τσάδας και Κοίλης).

Να σημειωθεί ότι η επιλογή του χρόνου των εγκαινίων έχει σχέση με το γεγονός ότι η ετήσιος μνήμη του Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου συμπίπτει με την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στο νησί μας.  

Την Παρασκευή, 12 Ιουλίου και ώρα 07:30μ.μ., προς Σάββατο, 13 Ιουλίου, θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία κατά την οποία θα γίνουν συνεχόμενες όλες οι προβλεπόμενες από την τάξη ιερές ακολουθίες.  

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του εσπερινού θα ψαλεί Παράκληση για ταχεία απελευθέρωση των κατεχόμενων από τους τούρκους εισβολείς πόλεων και χωριών μας, επάνοδο των εκτοπισμένων στις πατρογονικές τους εστίες και ανεύρεση των αγνοουμένων αδελφών μας.

Των εγκαινίων θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χύτρων κ. Λεόντιο.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post