Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 5-9 Οκτωβρίου 2024

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 5-9 Οκτωβρίου 2024

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Κενδέα παρά την κοινότητα Αυγόρου (5-6 Οκτωβρίου 2024)

Το εσπέρας του Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου 2024, στις 6:00μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα παρά το δημοτικό διαμέρισμα Αυγόρου. Την επομένη, Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος θα λειτουργήσει στην ίδια Ιερά Μονή (δείτε το πρόγραμμα των εορτασμών).

Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Μενεού, όπου οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της κατεχόμενης κοινότητας Αγίου Σεργίου Αμμοχώστου θα εορτάσουν εκ μεταθέσεως την μνήμη των αγίων μεγαλομαρτύρων Σεργίου και Βάκχου και θα τελέσουν τα μνημόσυνα των ηρώων και όσων έχασαν τη ζωή τους κατά την Τουρκική εισβολή.

Ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου του ήρωα της ΕΟΚΑ 55-59 Λουκά Α. Λουκά.

Ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Πυλιώτης, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου των ηρώων της Τουρκικής εισβολής του 1974 Νίκου Ττοφή, Δημήτρη Βρακά, Λουκά Τσολάκη, Κυριάκου Καμηλάρη, Θεόδωρου Τσομαλλούρη και Γιασουμή Κιλέ.

Ο Αρχιμ. Επιφάνιος Παπαντωνίου, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου του φονευθέντος Παντελή Αντωνίου Ρόπα.

Πανήγυρις εξωκλησίων Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας Φρενάρους και Λιοπετρίου

Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024 στις 5:30μ.μ θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκλήσι των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στο Φρέναρος. Την επομένη, Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024, 6:30-8:30π.μ θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Εσπερινός (5:30μ.μ) και Θεία Λειτουργία (6:15-8:30π.μ), θα τελεστεί επίσης και στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Αγίου Ανδρονίκου στο Λιοπέτρι.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post