Οι Βωνιάτες τιμούν τον Άγιο Γεώργιο στην Προσφυγιά (3 Νοεμβρίου 2024)

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου (Βώνης)

Οι Βωνιάτες τιμούν τον Άγιο Γεώργιο στην Προσφυγιά (3 Νοεμβρίου 2024)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Βώνης και το Κοινοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης Βώνης εορτάζουν την ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου.

Καλούμε τους συγχωριανούς να συμμετάσχουν στην πανήγυρη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2024.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από τον μεγάλο ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που εορτάζει στις 23 Απριλίου, η κατεχόμενη Βώνη είχε εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Σπόρου που εορτάζει στις 3 Νοεμβρίου. Το εν λόγω εξωκλήσι υπάρχει σήμερα σε κατάσταση πλήρους κατάρρευσης πλησίον του αυτοκινητόδρομου από Λευκωσία προς Αμμόχωστο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους Εκκλησιαστικούς Επίτροπους κα. Ελένη Γιωργακουδίου στο τηλέφωνο 9921115 και τον κ. Παναγίωτη Σταυρινίδη στο τηλέφωνο 99301033.

Τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

Παναγίωτης Σταυρινίδης

Ελένη Γιωργακουδίου

Κωνσταντίνος Χρ. Καραγιώργης

Παναγιώτης Παπακυριακού

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Βώνης

Print Friendly, PDF & Email

Share this post