Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: Τα Μοναστήρια της Κύπρου

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: Τα Μοναστήρια της Κύπρου

Το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατία στην Αικατερινούπολη στη Ρωσική Ομοσπονδία  διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας του Αλέξη Σοφοκλέους με θέμα:

«Τα Μοναστήρια της Κύπρου».

Η Έκθεση που θα ανοίξει στις 12 Νοεμβρίου 2015 και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, περιλαμβάνει επιλεγμένες φωτογραφίες από μοναστήρια της Ελεύθερης Κύπρου που αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής, θρησκευτικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και συνδέονται άρρηκτα με την μακραίωνη ιστορία του νησιού μας.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η «αντοχή» των ιερών αυτών χώρων και των αγιογραφιών τους στο πέρασμα των αιώνων και των κατακτητών και η αρμονία τους με την περιβάλλουσα κυπριακή φύση. Αντοχή αντίστοιχη της αντοχής που διακρίνει την Ορθοδοξία και τους υπηρέτες της, ιερείς και ιερομονάχους και αρμονία αντίστοιχη με τη διαρκή αρμονία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου με την κυπριακή κοινωνία.

Η Έκθεση προβάλλει αυτό που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε επισκέπτης του νησιού, δηλαδή τη μακραίωνη παρουσία του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας στην Κύπρο, που όχι μόνο ταυτίστηκαν με την ιστορία και τις παραδόσεις της αλλά συνέβαλαν στη φυσική και εθνική επιβίωση του λαού της, παρά το πέρασμα δεκάδων κατακτητών.

Η Έκθεση αυτή μεταφέρει τον επισκέπτη στο χώρο και τον χρόνο, χαρίζοντας του ψυχική ηρεμία και γαλήνη, ανάλογες της γαλήνης και ηρεμίας που η Ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία χαρίζει απλόχερα στους πιστούς που επισκέπτονται τους ιερούς αυτούς χώρους.

Χορηγοί  της έκθεσης είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η εταιρεία “AI – BUSINESS”

23 Οκτωβρίου 2015

Print Friendly, PDF & Email

Share this post