Θέματα/Γεγονότα/Δραστηριότητες

Ομιλία του Επισκόπου Αρσινόης κ. Νεκταρίου για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Η σχολή βυζαντινής μουσικής του ιδρύματος «Αγία Αικατερίνη Τάλας» στο πλαίσιο  ολοκληρωμένης κατάρτισης των μαθητών της σχολής και υποψηφίων ιεροψαλτών συνέχισε τον κύκλο μηνιαίων ομιλιών πνευματικής φύσεως με ομιλητή για το μήνα Μάρτιο τον θεοφιλέστατο  επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο. (περισσότερα…)

Ιερά Μονή Αγίου Αρκαδίου

Σώζονται μόνο χαλάσματα της πάλαι ποτέ διαλάμψασας Ιεράς Μονής του Αγίου Αρκαδίου Επισκόπου Αρσινόης. Βίος του Αγίου Αρκαδίου Επισκόπου Αρσινόης: Μερικές πτυχές από τη ζωή του αγίου Αρκαδίου, όπως μας τις διέσωσε η γλαφυρή γραφίδα του μεγάλου επίσης τέκνου της νήσου μας, του αγίου Νεοφύτου του Έγκλειστου, ας παρακολουθήσουμε στις γραμμές που ακολουθούν για πνευματική μας οικοδομή. Ο άγιος Αρκάδιος γεννήθηκε στο μικρό χωριό Μελάνδρα της Πάφου. Οι γονείς του ονομαζόντουσαν Μιχαήλ και Άννα κι ήσαν άνθρωποι ευκατάστατοι στα υλικά αγαθά. πιο ευκατάστατοι όμως ήσαν στην αρετή και την ευσέβεια και την [...]

Χειροτονία και Ενθρόνιση

Στην εκλογή ενός ακόμη Χωρεπισκόπου προχώρησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, κατά τη τέταρτη τακτική του έτους 2008 συνεδρία της. Ομόφωνα, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, εξέλεξαν, μετά από εισήγηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου, τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Σπύρου, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου, ως νέο Χωρεπίσκοπο Αρσινόης. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Θεοφ. Επισκόπου Αρσινόης Νεκταρίου

Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Νεκταρίου, άγει τα ονομαστήριά του. Το πρωί έγινε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό ναό Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα Χρυσοχούς, στο οποίο εκτός από τον εορτάζοντα Επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο, συμμετείχαν (περισσότερα…)

Πανήγυρις Αποστόλου Φιλίππου, Άρσους

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2013, το εσπέρας θα χοροστατήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στο Άρσος. Την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ίδιο Ιερό Ναό. ========================================================== Το συναξάρι του Αποστόλου (περισσότερα…)

Επισκοπής Αρσινόης: Άφιξη τμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

  Πρόσκληση - Πρόγραμμα   Ο Ιερός Ναός Αποστόλου Ανδρέα στη Πόλη Χρυσοχού σας προσκαλεί στην υποδοχή τμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014. Της υποδοχής θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος.

Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στην Πόλη Χρυσοχούς

Την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014, θα τελεστεί Αγρυπνία, επ’ ευκαιρία της έναρξης του ιερού Σαρανταλείτουργου και της νηστείας των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στην Πόλη Χρυσοχούς. Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 9.00μ.μ. το βράδυ της Παρασκευής και θα τελειώσει στις 1.00 π.μ. του Σαββάτου. Εκ του Ιερού Ναού

Ανακοίνωση Επισκοπής Αρσινόης

Η Επισκοπή Αρσινόης ανακοινώνει ότι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος δεν θα εορτάσει φέτος τα ονομαστήρια του (9 Νοεμβρίου) ούτε και θα δεκτεί επισκέψεις στην έδρα της Επισκοπής, στην Περιστερώνα. Εκ της Επισκοπής Αρσινόης, 5 Νοεμβρίου 2014.