Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του εξ Άσσιας της Μεσαορίας στον Προσφυγικό Συνοικισμό ΙΙ Στροβόλου.

Τον οικουμενικό ιεράρχη Σπυρίδωνα, Επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας της Μεσαορίας, τιμά σήμερα η Κύπρος και ιδιαίτερα ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα στον Συνοικισμό ΙΙ Στροβόλου, στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Εορτασμός της Αγίας Άννας της Συρκανιάς από τους εκτοπισμένους Κυθρεώτες (8 Δεκεμβρίου 2019)

Για ακόμη μια χρονιά οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες εόρτασαν την Αγία Άννα της Συρκανιάς στην προσφυγιά. (περισσότερα…)

Ηγούμενος Ιωάννης: «Τι να την κάνουμε την ευσεβοφάνεια χωρίς Χριστό;»

Στην κατεχόμενη Μονή τού Αποστόλου Βαρνάβα, εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος τού Ιδρυτού τής αυτοκεφάλου Εκκλησίας τής Κύπρου, αποστόλου Βαρνάβα, τελέστηκε για μία ακόμη φορά το μυστήριο τής Θείας Ευχαριστίας, συνενώνοντας και πάλι τις προσευχές όλων εκείνων που προσμένουν την επιστροφή και απελευθέρωση των πατρώων εδαφών τους. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας από τις κοινότητες Νέου Χωριού και Τραχωνίου Κυθρέας (5-6 Δεκεμβρίου 2019)

Οι εκτοπισμένοι των κοινοτήτων Νέου Χωριού Κυθρέας και Τραχωνίου Κυθρέας εόρτασαν στην προσφυγιά τον Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στην Αγλαντζιά. (περισσότερα…)

2ο Προσκύνημα στον Στρογγυλό Μεσαορίας. Εκκλησιασμός στον Ναό της Αγίας Παρασκευής, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Στρογγυλού προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς στο Προσκύνημα-Εκκλησιασμό στην Αγία Παρασκευή, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 29 Δεκεμβρίου 2019 (περισσότερα…)

Αρχιμανδρίτης Ιωάννης: Ο αληθινά υπήκοος διαγράφει τα θελήματά του

Με ευλάβεια και ιεροπρέπεια τελέσθηκε σήμερα παραμονή της μνήμης του οσίου Σάββα του ηγιασμένου, στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου της Εξαρχίας τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Σταυροπηγιακής Μονής τού Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννου, παρουσίᾳ πλήθους κόσμου που από νωρίς συνέρρεαν με ευλάβεια, για να ζητήσουν την βοήθεια τού μεγάλου αγίου της Εκκλησίας μας. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Ενορίας Νεαπόλεως – Κωνσταντίας εόρτασαν τον Απόστολο Ανδρέα στην προσφυγιά (29-30 Νοεμβρίου 2019)

Οι εκτοπισμένοι της Ενορίας Αποστόλου Ανδρέα Νεαπόλεως-Κωνσταντίας εόρτασαν και φέτος τον προστάτη Άγιό τους στην προσφυγιά. Το εσπέρας της Παρασκευής, 29 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα της εορτής, Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, Συνοικισμό ΙΙΙ Στροβόλου. Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας. (περισσότερα…)

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την Αγία Βαρβάρα και χειροθεσίες από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Επιβραβεύοντας την αφοσίωση και τον ζήλο για το λειτούργημα που επιτελούν οι εφημέριοι τού νεόδμητου Ιερού Ναού της Αγ. Βαρβάρας στο Πλατύ Αγλαντζιάς, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος προέβη στη χειροθεσία των π. Μαρίου Μηλιώτη και Σταύρου Χριστοφή σε πρωτοπρεσβυτέρους, κατά τη διάρκεια τού δισαρχιερατικού συλλειτούργου που τελέστηκε ανήμερα τής μνήμης τής Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο ναό της στην Αγλαντζιά. Για τον δεύτερο μάλιστα προέβη στη χειροθεσία του και σε πνευματικό. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Αφήστε τον Θεό να ενεργήσει μέσα σας όπως Εκείνος μόνον θέλει!

Για την προστάτιδα των παρθένων, των ψυχορραγούντων και των πυροβολητών, την αγία μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα, συνέρρευσαν και πάλι πολλοί πιστοί στους ναούς της ελεύθερης Κύπρου, ώστε να την παρακαλέσουν αφενός να ευρίσκεται πάντοτε συμπαραστάτης στις δυσκολίες του επίγειου αυτού βίου μας και αφετέρου να παρασταθεί ως μάρτυρας υπερασπίσεώς μας ενώπιον τού βήματος του Κυρίου μας κατά τη δευτέρα Του παρουσία.  (περισσότερα…)

Οι Εκτοπισμένοι της Κοινότητας Αγίου Νικολάου (Λευκονοίκου) εορτάζουν τον Πολιούχο τους στο Παρεκκλήσιο Αγίου Νικολάου στον Μαθιάτη (8 Δεκεμβρίου 2019)

Ανακοίνωση- Πρόσκληση Οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές του κατεχόμενου ναού του Αγίου Νικολάου (Λευκονοίκου) και του Παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου στον Μαθιάτη, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Προσφυγικό Σωματείο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στην πανήγυρι του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας. (περισσότερα…)