Αρχιεπισκοπη

Στ΄ Σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ προσκαλεί σε εκκλησιασμό τα μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του εξ Άσσιας της Μεσαορίας στον Προσφυγικό Συνοικισμό ΙΙ Στροβόλου.

Τον οικουμενικό ιεράρχη Σπυρίδωνα, Επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας της Μεσαορίας, τιμά σήμερα η Κύπρος και ιδιαίτερα ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα στον Συνοικισμό ΙΙ Στροβόλου, στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 11-15 Δεκεμβρίου 2019

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο συνοικισμό Στροβόλου 2. (περισσότερα…)

Εορτασμός της Αγίας Άννας της Συρκανιάς από τους εκτοπισμένους Κυθρεώτες (8 Δεκεμβρίου 2019)

Για ακόμη μια χρονιά οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες εόρτασαν την Αγία Άννα της Συρκανιάς στην προσφυγιά. (περισσότερα…)

Ηγούμενος Ιωάννης: «Τι να την κάνουμε την ευσεβοφάνεια χωρίς Χριστό;»

Στην κατεχόμενη Μονή τού Αποστόλου Βαρνάβα, εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος τού Ιδρυτού τής αυτοκεφάλου Εκκλησίας τής Κύπρου, αποστόλου Βαρνάβα, τελέστηκε για μία ακόμη φορά το μυστήριο τής Θείας Ευχαριστίας, συνενώνοντας και πάλι τις προσευχές όλων εκείνων που προσμένουν την επιστροφή και απελευθέρωση των πατρώων εδαφών τους. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας από τις κοινότητες Νέου Χωριού και Τραχωνίου Κυθρέας (5-6 Δεκεμβρίου 2019)

Οι εκτοπισμένοι των κοινοτήτων Νέου Χωριού Κυθρέας και Τραχωνίου Κυθρέας εόρτασαν στην προσφυγιά τον Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στην Αγλαντζιά. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 5-8 Δεκεμβρίου 2019

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, το εσπέρας, θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη (περισσότερα…)

2ο Προσκύνημα στον Στρογγυλό Μεσαορίας. Εκκλησιασμός στον Ναό της Αγίας Παρασκευής, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Στρογγυλού προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς στο Προσκύνημα-Εκκλησιασμό στην Αγία Παρασκευή, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 29 Δεκεμβρίου 2019 (περισσότερα…)

Αρχιμανδρίτης Ιωάννης: Ο αληθινά υπήκοος διαγράφει τα θελήματά του

Με ευλάβεια και ιεροπρέπεια τελέσθηκε σήμερα παραμονή της μνήμης του οσίου Σάββα του ηγιασμένου, στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου της Εξαρχίας τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Σταυροπηγιακής Μονής τού Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννου, παρουσίᾳ πλήθους κόσμου που από νωρίς συνέρρεαν με ευλάβεια, για να ζητήσουν την βοήθεια τού μεγάλου αγίου της Εκκλησίας μας. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Ενορίας Νεαπόλεως – Κωνσταντίας εόρτασαν τον Απόστολο Ανδρέα στην προσφυγιά (29-30 Νοεμβρίου 2019)

Οι εκτοπισμένοι της Ενορίας Αποστόλου Ανδρέα Νεαπόλεως-Κωνσταντίας εόρτασαν και φέτος τον προστάτη Άγιό τους στην προσφυγιά. Το εσπέρας της Παρασκευής, 29 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα της εορτής, Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, Συνοικισμό ΙΙΙ Στροβόλου. Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας. (περισσότερα…)