Αρχιεπισκοπη

Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στην Κοντέα (Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κοντέας Μεσαορίας, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Προσφυγικό Σωματείο, τον Όμιλο Κληρονομιάς της Κοντέας και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοντέας, σας προσκαλούν σε εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Κοντέας, το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 8:30 π.μ. Της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Όσοι προσκυνητές επιθυμούν μπορούν να φέρουν άρτους και κόλλυβα και να γράψουν εορτή ή [...]

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 4-10 Φεβρουαρίου 2023

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στη Μακεδονίτισσα. Ακολούθως, ο Μακαριώτατος, θα προστεί του τρίμηνου Μνημοσύνου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄. Την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο. (περισσότερα…)

Οι πρόσφυγες της Κυθρέας εορτάζουν την Υπαπαντή του Κυρίου (1-2 Φεβρουαρίου 2023)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Χαρδακιωτίσσης Κυθρέας, ο Δήμος Κυθρέας, το Σωματείο «Οι Χύτροι» και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κυθρέας εορτάζουν την Υπαπαντή του Κυρίου, εορτή της Εκκλησίας της Παναγίας Χαρδακιωτίσσης. (περισσότερα…)

Η Πυργά Αμμοχώστου Μεσαορίας εορτάζει την Παναγία Απαλαίστρα (Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πυργάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Προσφυγικό Σωματείο της Πυργάς Μεσαορίας προσκαλούν τους συγχωριανούς σε Εκκλησιασμό το πρωί της Κυριακής, 5 Φεβρουαρίου 2023, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως. (περισσότερα…)

Αγιασμός για τον μηνά Φεβρουάριο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Kύπρου

Με την ευκαιρία τής έλευσης τού νέου μηνός Φεβρουαρίου, Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος τέλεσε τον  μηνιαίο αγιασμό, το πρωί τής Τετάρτης 1ης  Φεβρουαρίου  2023, στο γραφείο του, στην παρουσία των ενδημούντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και των λοιπών κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. (περισσότερα…)

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων στην Έγκωμη (30.1.2023)

Την εορτή των Τριών Ιεραρχών, των υπέρμαχων της Ελληνικής Παιδείας, τίμησαν η Σχολική Εφορεία και τα Εκπαιδευτήρια του Δήμου Έγκωμης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης. Τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, πλαισιωμένος από τους κληρικούς της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Πηγασίου, Οικονόμο Ιωάννη Κυπριανού και Πρεσβύτερο Δημήτριο Αγγελή καθώς και από τους Διακόνους π. Ανδρέα Ματέι και Αχιλλέα Κωνσταντινίδη. (περισσότερα…)

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών των Ενοριών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Φεβρουαρίου 2023 Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας και Αρχαγγέλου (Καϊμακλιού) Ιερός Ναός Αγίων Πάντων (Μακεδονίτισσας) Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης (Λευκωσίας) Ιερός Ναός Αγίου Παύλου (Αγίου Δομετίου) Ιερός Ναός Αγίου Πολυδώρου και παρεκκλήσιο Αγίου Εφραίμ του νεοφανούς (Καϊμακλιού) Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα (Δασουπόλεως) Ιερός Ναός Αποστόλου Φιλίπππου (Λατσιών)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 29 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου 2023

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, θα προστεί Αρχιερατικού Συλλειτούργου, συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό Παναγίας στην Αθηένου. Ακολούθως, ο Μακαριώτατος, θα προστεί του Μνημοσύνου των αειμνήστων Μεγάλων Ευεργετών της Αθηένου Μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη και Νίκου Μουγιάρη, καθώς και των αειμνήστων Μεγάλων Ευεργετών, Δωρητών, Χορηγών και Εθελοντών της Κλεανθείου Κοινοτικής Στέγης Ηλικιωμένων Αθηένου. Την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2023, θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσαλινιωτίσσης στην εντός των τειχών Λευκωσία. Ο Θεοφιλέστατος [...]

Αρχιεπίσκοπος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο

Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, στο πλαίσιο δεξίωσης στην Αρχιεπισκοπή, το βράδυ της Τρίτης. Της δεξίωσης προηγήθηκε η 9η σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, καθώς και ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο οποίος τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα. Αρχικά, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι πολλοί συμπατριώτες μας «δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα χωριά τους όποτε ήθελαν και όπως ήθελαν, να δουν το σπίτι τους, να [...]

Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου κατά την Τελετή κοπής της βασιλόπιττας των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Ενοριών και Κοινοτήτων της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Μέγα Συνοδικό, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023   Μακαριώτατε, Η αποψινή φιλοξενία στο Μέγα Συνοδικό, ευλογία της Υμετετέρας Σεπτής Μακαριότητας, όλων εμάς των εκτοπισμένων Κληρικών, Δημάρχων, Κοινοταρχών και Εκκλησιαστικών Επιτρόπων της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, μάς γεμίζει με χαρά και συγκίνηση. (περισσότερα…)