Μνήμη της Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας (31 Δεκεμβρίου)

Η τελευταία ημέρα του κοσμικού ημερολογιακού έτους 2022 είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στην απόδοση της εορτής των Χριστουγέννων και στη μνήμη της Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας. (περισσότερα…)

ΑΓΙΑ ΑΝΥΣΙΑ

Μνήμη της Αγίας Θεοδώρας από την Καισάρεια και της Αγίας Ανυσίας από τη Θεσσαλονίκη (30 Δεκεμβρίου)

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας από την Καισάρεια και της Αγίας Ανυσίας από τη Θεσσαλονίκη. (περισσότερα…)

Μνήμη των δισμυρίων μαρτύρων

Μνήμη των δισμυρίων Mαρτύρων (28 Δεκεμβρίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των δισμυρίων Μαρτύρων, που θυσιάστηκαν για χάρη του Χριστού στη Νικομήδεια. (περισσότερα…)

Άγιος Στέφανος

Μνήμη του Πρωτομάρτυρα και αρχιδιακόνου Στεφάνου (27 Δεκεμβρίου)

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Πρωτομάρτυρα και αρχιδιακόνου Στεφάνου, ο οποίος μαρτύρησε με λιθοβολισμό, τρία περίπου έτη μετά την Ανάληψη του Κυρίου. (περισσότερα…)

Σύναξις της Παναγίας

Σύναξις της Θεοτόκου (26 Δεκεμβρίου)

Σήμερα, 26 Δεκεμβρίου, οι πιστοί πραγματοποιούν πανηγυρική σύναξη και τελούν θεία Λειτουργία στους ναούς προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου, ένεκα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Παράλληλα, λόγω της μη υπάρξης Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα, σήμερα εορτάζουμε τη μνήμη των Αγίων Ιωσήφ του Μνήστορος, Δαυίδ του βασιλέως και Ιακώβου του Αδελφοθέου. (περισσότερα…)

Η κατά Σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού (25 Δεκεμβρίου)

«Ἡ Παρθένος σήμερον τὸν ὑπερούσιον τίκτει, καὶ ἡ γῆ τὸ Σπήλαιον τῷ ἀπροσίτω προσάγει. Ἄγγελοι μετὰ Ποιμένων δοξολογοῦσι. Μάγοι δὲ μετὰ ἀστέρος ὁδοιποροῦσι. Δι᾿ ἡμᾶς γὰρ ἐγεννήθη Παιδίον νέον, ὁ πρὸ αἰώνων Θεός» (περισσότερα…)

Μνήμη της οσιοπαρθενομάρτυρος Ευγενίας (24 Δεκεμβρίου)

Σήμερα, παραμονή της πανίερης εορτής των Χριστουγέννων, εορτάζουμε τα προεόρτια της μεγάλης γιορτής της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Σήμερα τελείται στους ναούς μας ο όρθρος, και θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου και το εσπέρας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων. Οι τέσσερις Μεγάλες Δεσποτικές Ώρες της παραμονής των Χριστουγέννων τελέστηκαν χθες Παρασκευή διότι δεν χωρούν την ημέρα του Σαββάτου. (περισσότερα…)

Μνήμη των εν Κρήτη δέκα μαρτύρων (23 Δεκεμβρίου)

Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, τιμούμε τη μνήμη των δέκα μαρτύρων που θυσιάστηκαν για την Πίστη του Ενανθρωπήσαντος Χριστού στην Κρήτη και του Αγίου Νήφωνος Επισκόπου Κωνσταντίνης. (περισσότερα…)

Αγία Αναστασία Φαρμακολύτρια

Μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας (22 Δεκεμβρίου)

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας και του διδασκάλου της μάρτυρος Χρυσογόνου, καθώς και της Μάρτυρος Θεοδότης και των τριών παιδιών της, που επίσης μαρτύρησαν για το Χριστό. (περισσότερα…)