Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας εορτάζουν τον Άγιο Θεράποντα (13 Οκτωβρίου 2019)

Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας εορτάζουν τον Άγιο Θεράποντα (13 Οκτωβρίου 2019)

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 13/10/2019
Ολοήμερο

Κατηγορίες


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοινότητας Αγκαστίνας εορτάζουν τον Άγιο Ιερομάρτυρα Θεράποντα και τον Όσιο Θεράποντα τον εν Σίντα και Αγκαστίνα ασκήσαντα και προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς στην πανήγυρη.

Την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγ. Θεράποντα στις Αγγλισίδες προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού θα τελεστεί Δέηση υπέρ υγείας πάντων των Αγκαστινιωτών, καθώς επίσης για ανεύρεση των αγνοουμένων και επιστροφή στην πατρική γη. Επίσης, θα τελεστούν μνημόσυνα πάντων των τεθνεώτων Αγκαστινιωτών.

Να σημειωθεί ότι στην κατεχόμενη Αγκαστίνα εκτός από τον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής υπάρχει και παλαιότερος ναός του Αγίου Θεράποντα, που εορτάζει στις 14 Οκτωβρίου.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα για την εορτή και τα μνημόσυνα.

Μετά τον εκκλησιασμό θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των προσφύγων της Αγκαστίνας. Θα ακολουθήσει συνεστίαση των χωριανών σε Οικογενειακό εστιατόριο στην Κοφίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κοινοτάρχη, κ. Αναστασία Γερολέμου, τηλ. 99565445 και τον Εκκλησιαστικό Επίτροπο, κ. Παναγιώτη Κλεάνθους, τηλ. 99460736.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας.

Share this post