Επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 300 χρόνων από το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος δια του οποίου έσωσε το νησί από την οθωμανική πολιορκία. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 και 13 Αυγούστου 2016. 

Την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016, και ώρα 10:00 θα γίνει στο Λιστόν η επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου, ο οποίος θα προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Το βράδυ της Τετάρτης, 10 Αυγούστου 2016, και ώρα 21:30 θα χτυπήσουν πανηγυρικά όλες οι καμπάνες των Ενοριών και των Ιερών Μονών, σε συμβολική ανάμνηση του θαύματος και στη συνέχεια μικρή αγρυπνία μέχρι τις 00.30 το βράδυ σε όλους τους ναούς.

Το πρωί της Πέμπτης, 11 Αυγούστου 2016, και ώρα 09:00 θα γίνει η καθιερωμένη λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Την Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016, θα τελεστεί το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ιερό Προσκύνημα προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου.

Το Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016, και ώρα 18:00 θα γίνει η Ακολουθία των Μπασμάτων (είσοδος του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στη λάρνακα) κατά την κερκυραϊκή παράδοση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων

Print Friendly, PDF & Email

Share this post