Επισκέψεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Κέρκυρα (10 Αυγούστου)

Επισκέψεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Κέρκυρα (10 Αυγούστου)

Το πρωί της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2016 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ μετέβη μετά  του Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και μετά της συνοδείας του  στο εκκλησάκι της Υ.Θ. Βλαχέρνας στην περιοχή Κανόνι,  όπου και προσκύνησε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας.

Ακολούθως  ο  Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στο Ανάκτορο Μον Ρεπό στην παλαιόπολη της Κέρκυρας, το οποίο χτίστηκε το διάστημα μεταξύ 1821-1828. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή Άνταμς και στη συνέχεια περιήλθε στην κυριότητα της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος, ως θερινή κατοικία. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου, μαθητές και οι δύο του Αποστόλου Παύλου, οι οποίοι κήρυξαν το Χριστιανισμό στο νησί των Φαιάκων. Ο ναός χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι ο μοναδικός βυζαντινός ναός στην Κέρκυρα, όπου και βρίσκονται οι τάφοι και λείψανα των Αγίων.  Ο Μακαριώτατος τέλος υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του ναού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post