Συμπλήρωση δεκαετούς πρωθιεραρχίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Συμπλήρωση δεκαετούς πρωθιεραρχίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄

Σήμερα η Αποστολική και Παλαίφατη τοπική μας Εκκλησία σεμνύνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δεκαετούς πολύκαρπης πρωθιεραρχίας του Μακαριωτάτου Προκαθημένου Αυτής. Τούτα τα έτη με την εμπειρία που μάς επιφύλαξε ο Παντοκράτορας Θεός, επιβεβαιώνεται η εν Αγίω Πνεύματι κανονική εκλογή και η ενθρόνιση του στον θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Η ιστορία έχει ήδη καταχωρήσει τα μεγάλα και θεμελιώδη έργα που πραγματοποιήθηκαν με πηδαλιούχο τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Β΄. Διεύρυνση της Ιεραρχίας, νέος καταστατικός χάρτης, κεντρικό ταμείο κλήρου, Θεολογική Σχολή, νέος καθεδρικός ναός του Αποστόλου Βαρνάβα στην καρδιά της Λευκωσίας, παρουσία της Εκκλησίας Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλα τα διαχριαστιανικά φόρα, συμπαράσταση στους αδελφούς εντός και εκτός της πατρίδας μας σε διορθόδοξο και διεθνές επίπεδο.

Το καλύτερο δώρο της ευγνωμοσύνης μας είναι η συνέχιση και ενίσχυση του επιτελούμενου έργου και η ενότητά μας σε όλα τα επίπεδα προς δόξαν Θεού και για τη σωτηρία του λαού του Θεού και της πατρίδας μας.

Με τις πρεσβείες του επωνύμου αυτού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που σήμερα τιμούμε τη μνήμη του ευχόμαστε εις πολλά έτη Δέσποτα!

Print Friendly, PDF & Email

Share this post