Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στη Μόσχα

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στη Μόσχα

Το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος έφτασε στη Μόσχα με την ευκαιρία των 70ών γενεθλίων του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαϊας, ο Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος και ο Διάκονος π. Κυπριανός Κουντούρης.

Την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, ο Μακαριώτατος συλλειτούργησε με τους Πατριάρχες Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, Σερβίας κ. Ειρηναίο, κ. Γεωργίας Ηλία, τους Αρχιεπισκόπους Πολωνίας κ. Σάββας, Αλβανίας κ. Αναστάσιος, Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ και με πλήθος αρχιερέων διαφόρων τοπικών Εκκλησιών και της Ρωσικής Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους Προκαθημένους και τους άλλους εκπροσώπους για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να παραστούν στα 70ά γενέθλιά του και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε και τον στήριξαν σε όλο το εκκλησιαστικό του έργο μέχρι σήμερα.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post