Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε στους εθνοφρουρούς της Γραμμής κατάπαυσης του πυρός καλά Χριστούγεννα

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε στους εθνοφρουρούς της Γραμμής κατάπαυσης του πυρός καλά Χριστούγεννα

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και εντεταλμένο κληρικό υπεύθυνο του Θρησκευτικού στο ΓΕΕΦ Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Χριστοδούλου επισκέφθηκε τα Φυλάκια και ευχήθηκε στους εθνοφρουρούς στη Γραμμή καταπαύσεως του πυρός.

Ο Μακαριώτατος μετά την προσφώνηση και υποδοχή από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουρά τους συνεχάρη για το έργο του ΓΕΕΦ και επαίνεσε τους οπλίτες για το έργο που επιτελούν ως μέλη της Εθνικής Φρουράς. Ακόμη, επισήμανε την αξία της θητείας, η οποία μειώθηκε, αλλά παραμένει μια ευκαιρία απόκτησης εμπειριών απαραίτητων για τον στίβο της  μετέπειτα ζωής μέσα στην κοινωνία.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο της Εκκλησίας το οποίο με αγάπη επιτελούν και οι Ιεράρχες και όλοι οι κληρικοί μας. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η επιθυμία είναι να είμαστε κοντά στον άνθρωπο και να συμπαριστάμεθα σε αυτό με όλα τα προσφερόμενα μέσα συμπαράστασης και υποστήριξης ηθικής και υλικής.

Προέτρεψε τους νεαρούς εθνοφρουρούς, ο Κύπρου Χρυσόστομος, να αποφεύγουν τα ναρκωτικά και όλες τις εξαρτησιωγόνες ουσίες, οι οποίες φέρνουν ολέθρια αποτελέσματα και στην κοινωνία αλλά πρωτίστως στην προσωπικότητα του κάθε επηρεασμένου προσώπου.

Επίσης, επισήμανε τον κίνδυνο από την μεγάλη ταχύτητα στο δρόμο με τραγικά αποτελέσματα για τις οικογένειες των θυμάτων της ασφάλτου, ιδιαίτερα για τους νέους που φεύγουν τόσο πρόωρα και βίαια από τη ζωή αυτή.

Τέλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε σε όλα τα μέλη της Εθνικής Φρουράς καλά Χριστούγεννα και ειρηνικό το νέο έτος 2017. Επισήμανε ότι εναπόκειται στον καθένα μας αν θα δεχθούμε τον Χριστό ως θεμέλιο της ζωής μας.

Ο Υιός του Θεού και Υιός του ανθρώπου γεννιέται, σταυρώνεται και αναστήνετε καθημερινά.

Ακολούθησε δεξίωση προς όλους τους παριστάμενους, με την ακρόαση παραδοσιακών καλάντων και άλλων τραγουδιών Χριστουγέννων. Ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε ως ευλογία και αναμνηστικό δώρο στον κάθε στρατιώτη μια τσάντα περιοδείας.

Ο Αρχηγός, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης,  ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψη και την ευλογία που έλαβαν τα μέλη της Εθνικής Φρουράς. Επίσης του ευχήθηκε να του χαρίζει ο Θεός έτη για να συνεχίζει το σπουδαίο και θεάρεστο έργο που επιτελεί για τον καταρτισμό του λαού του Θεού.

 

Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

Βίντεο:

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post