Άφιξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Ζάκυνθο

Άφιξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Ζάκυνθο

Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ξεκινά αυριο (16/12) ο τριήμερος εορτασμός για την Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου, συμπληρώνοντας 299 χρόνια από την κοίμησή του. Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ξεχωριστή λαμπρότητα καθώς θα προεξάρχει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, Α.Μ. Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ ο οποίος έφτασε αεροπορικός σήμερα λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Ζακύνθου Διονύσιος και Δωδώνης Χρυσόστομος, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Επτά χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη στο νησί, επιστρέφει για να λαμπρύνει με την παρουσία του της θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του νησιού.

Η προηγούμενη φορά που επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο ήταν ο Νοέμβριος του 2009 προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του τιμητικού τόμου “Φιόρα τιμής για τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Β’ – Συνετό” με αφορμή 70 χρόνια από την γέννησή του (1939), τα 50 (1959) από την εγκαταβίωσή του στο όρος Σινά, τα 33 (1976) από την χειροτονία του σε Επίσκοπο και τα 15 (1994) από την ενθρόνισή του στη Ζάκυνθο.

Η μακρόχρονη πεντηκονταπενταετή και πλέον αδελφική φιλία που συνδέει τον Προκαθήμενο της Κύπρου με το Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο δεν θα μπορούσε να μην επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά με την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία του στο νησί.

Πηγή: imerazante.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post