Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας κ. Vigen Sargsyan

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας κ. Vigen Sargsyan

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε την Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 το απόγευμα, με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας κ. Vigen Sargsyan, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη. Ο Μακαριώτατος, αφού καλωσόρισε τον κ. Sargsyan στην Κύπρο αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που διατηρεί η Κύπρος με την Αρμενία, στις στενές σχέσεις που διατηρεί η Εκκλησία Κύπρου τόσο με τον Αρμένιο Πατριάρχη Κερεκίν, όσο και με την Αρμενική Εκκλησία του Λιβάνου.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά από τον Μακαριώτατο για τις σχέσεις που διατηρεί η Εκκλησία Κύπρου με την Αρμενική κοινότητα στην Κύπρο και την στήριξη που παρείχε -και συνεχίζει να προσφέρει- τόσο προς τους Αρμένιους της Κύπρου, όσο και προς τον Αρμένιο Αρχιεπίσκοπο.

Ο Υπουργός Άμυνας της Αρμενίας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την όλη στήριξη της Εκκλησίας της Κύπρου προς τον Αρμενικό λαό και του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Αρμενίας και τη στήριξη της Αρμενικής Κυβέρνησης στις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων.

 

Απο το Αρχιεπισκοπικό Γραφείο.

resized_20170530_181020

Print Friendly

Share this post