Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μακαριώτατο από τη χορωδία της Θεολογικής Σχολής Κύπρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρωμηοσύνη»

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μακαριώτατο από τη χορωδία της Θεολογικής Σχολής Κύπρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρωμηοσύνη»

Παραδοσιακά τραγούδια και χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Κύπρου και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρωμηοσύνη» στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄. Ο  Μακαριώτατος δέχθηκε τους φοιτητές, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους, και τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου στο Μέγα Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής και με ιδιαίτερη ευαρέσκεια παρακολούθησε την άριστη εκτέλεση των παραδοσιακών ύμνων και καλάντων. Οι ύμνοι συνοδεύονταν και από όργανα, συνδυασμός που προσέφερε ένα ωραίο μελωδικό άκουσμα σε όσους είχαν την τύχη να παρευρεθούν εκείνη τη στιγμή στο Μέγα Συνοδικό.

Ο Μακαριώτατος στο λόγο του ευχαρίστησε τους φοιτητές για την άριστη απόδοση των ύμνων, γεγονός το οποίο οφείλεται, όπως είπε, στην σωστή εκπαίδευση την οποία δέχθηκαν από τους καθηγητές τους. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε σε όλους, καθηγητές, φοιτητές και στα μέλη του συλλόγου να έχουν ευτυχισμένες εορτές, πράγμα το οποίο θα επιτευχθεί αν πραγματικά γεννηθεί ο Χριστός στις καρδιές τους. Η παρουσία και μόνο του Χριστού στην καρδιά μας, είπε ο Μακαριώτατος, προσφέρει την πληρότητα.

Στο τέλος προσέφερε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

 

 

 

 

 

Share this post