Δεξίωση προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και δείπνο από τον Προέδρο της Δημοκρατίας

Δεξίωση προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και δείπνο από τον Προέδρο της Δημοκρατίας

Με δεξίωση παρατιθέμενη στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο συνεχίστηκαν οι τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

Η δεξίωση ξεκίνησε στις 6.00 το απόγευμα και διήρκεσε δύο ώρες. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν, να πάρουν την ευχή, να έχουν μία εκ του σύνεγγυς ομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν το μεσημέρι στην επίσημη τελετή παρασημοφόρησης.

Η πάντοτε αρχοντική στάση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου δεν μπορούσε να παραλείψει και τη διοργάνωση αυτής της δεξίωσης, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, αφού δεκάδες άνθρωποι, επιφανείς και μη, έφθασαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή το απόγευμα της Κυριακής της Απόκρεω, αν και σημαντική ημέρα πριν την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, για να εκπληρώσουν ένα ιερό καθήκον και οφειλόμενη τιμή προς το σεπτό πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Μετά το τέλος της δεξίωσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Share this post