Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης Αυστρίας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

  Το πρωί της Πέμπτης 21ης Ιουνίου επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Σκέπης στην Αυστρία Αρχιμ. κ. Παΐσιος συνοδευόμενος από ένα μοναχό και τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια κατοικεί μονίμως στην Αυστρία. Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα τους επισκέπτες του και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη σύσταση μίας ορθόδοξης Μονής στην Αυστρία, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι οι ιερές μονές αποτελούν τους πνεύμονες [...]

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 24 Ιουνίου 2018

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στον συνοικισμό Στροβόλου 3. Ακολούθως, θα προστεί του Μνημοσύνου των πεσόντων στις μάχες της Τουρκοανταρσίας του 1964 και κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής του 1974 και όσων απέθαναν πριν και μετά στην προσφυγιά.   Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,       21 Ιουνίου 2018 ***************************************** Αποστολικό Ανάγνωσμα: Ρωμ. ιγ΄11-ιδ΄4 Πρωτότυπο κείμενο Ἀδελφοί, νῦν ἐγγύτερον ἡμῶν ἡ σωτηρία ἢ ὅτε ἐπιστεύσαμεν. Ἡ νὺξ προέκοψεν, ἡ δὲ ἡμέρα ἤγγικεν. Ἀποθώμεθα οὖν τὰ ἔργα τοῦ σκότους καὶ ἐνδυσώμεθα τὰ ὅπλα τοῦ [...]

Επικήδειος που εκφωνήθηκε στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Οικονόμου Χρυσόστομου Πατάτσου

Ο Οικονόμος Χρυσόστομος Πατάτσος εκοιμήθη τη 25η Μαΐου 2018.  Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Για τον επικήδειο πατήστε εδώ.

Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνα Ενορίας Αποστόλου Ανδρέα Νεαπόλεως – Κωνσταντίας (24 Ιουνίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Ανδρέα Νεαπόλεως – Κωνσταντίας, ο Κοινοτάρχης και το Σωματείο «Ολυμπιάς» Νεαπόλεως καλούν σε Εκκλησιασμό τους πρόσφυγες του προαστίου της Λευκωσίας Νεαπόλεως, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα (Συνοικισμός Στροβόλου ΙΙΙ). (περισσότερα…)

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος μιλά στο «Βήμα Ορθοδοξίας»

Αποστολή στο Κολυμπάρι: Γιώργος Θεοχάρης Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Βοηθός Επίσκοπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής καί πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου του Β΄, μιλά στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για τη συμβολή των εκκλησιαστικών ιστοσελίδων στο σημερινό κόσμο. (περισσότερα…)

Πνευματική Εβδομάδα στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Λευκωσίας (21.6 – 1.7.2018)

Ιερός Ναός Αγίου Παύλου Λευκωσίας Πνευματική Εβδομάδα (21/06/2018 – 1/07/2018) επ’ ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου   Πέμπτη, 21 Ιουνίου, η ώρα 6,30 μ.μ. – Παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο. (περισσότερα…)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη Μνήμη του Αγίου Τριφυλλίου στη Λευκωσία

  Η μνήμη του Αγ. Τριφυλλίου Επισκόπου Λήδρας (Λευκωσίας) πολιούχου Λευκωσίας εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Φανερωμένης, όπου κατά την παράδοση ήταν η Μονή της Οδηγητρίας, που ίδρυσε ο Αγ. Τριφύλλιος. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας πλαισιωμένος από τον Διευθυντή της Ιερατικής Σχολής Κύπρου Αρχιμ. Βενέδικτο Ιωάννου και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Τα αναλόγια ενίσχυσαν με την καλλίφωνη συνδρομή τους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής. Ο Αγιος Τριφύλλιος, που τιμάμε σήμερα την μνήμη του, είπε στο [...]

Η Λευκωσία τιμά τον Πολιούχο της

Με όλη την πρέπουσα επισημότητα,  τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 12 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως της Λευκωσίας Αγίου Τριφυλλίου, πρώτου επισκόπου Λήδρας, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και Κορωνείας κ. Παντελεήμονος. (περισσότερα…)

Εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς της Χορωδίας Σουρουλλά Λύσης

Ο Δήμος Λύσης μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποίησε, την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018  και ώρα 8.30 μ.μ. στο κατάμεστο από επίσημους προσκεκλημένους και πολλούς Λυσιώτες Δημοτικό θέατρο Λάρνακας, εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 100 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς της Χορωδίας Σουρουλλά Λύσης.  (περισσότερα…)

Λαμπρός εορτασμός στη Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου

Με ξεχωριστή εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Βαρνάβα, Ιδρυτού μετά του Αποστόλου Παύλου και Προστάτου της Εκκλησίας μας. (περισσότερα…)