Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Η κοινότητα Βιτσάδας της Μεσαορίας τιμά τον πολιούχο της Άγιο Μάμα. Εκκλησιασμός το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση-Πρόσκληση   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Μάμαντος Βιτσάδας, το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Προσφυγικό Σωματείο «Άγιος Μάμας Βιτσάδας» και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας Βιτσάδας της Μεσαορίας καλούν τους χωριανού και όλους τους πιστούς στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία (περισσότερα…)

Η Πυργά Αμμοχώστου εορτάζει το εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ι. ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ της κατεχόμενης κοινότητας Πυργάς Αμμοχώστου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Σωματείο «Αρχάγγελος Μιχαήλ», (περισσότερα…)

Οι Νεοχωρίτες εορτάζουν τον Τίμιο Πρόδρομο (Κυριακή 27 Αυγούστου 2017)

  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή του κατεχόμενου Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωρίου Κυθρέας, το Κοινοτικό Συμβούλιο, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Παρεκκλησίου Αγίου Χαραλάμπους (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός Παναγίας των Παίδων από την κοινότητα Έξω Μετοχίου (30 – 31 Αυγούστου 2016)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Έξω Μετοχίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοινότητας καλούν τους συγχωριανούς και όλους τους Χριστιανούς σε εκκλησιασμό (περισσότερα…)

Πίστη στον Θεό, Ομοψυχία και Ενότητα Ηγεσίας και Λαού για τη Σωτηρία της Πατρίδας μας, με τις Πρεσβείες της Θεοτόκου

Την Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος λειτούργησε και κήρυξε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης στον Πρόδρομο, πλησίον της κορυφής του Τροόδους, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. (περισσότερα…)

Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μόνη της Θεοτόκου στα Καμπιά (14 Αυγούστου 2017).

Με την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, στην Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Πρόγραμμα Ακολουθιών των Ενοριών της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας

 Πρόγραμμα Ακολουθιών Αυγούστου 2017 Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης (Λευκωσίας) Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας (Καϊμακλίου) Ιερός Ναός Αρχαγγέλου (Καϊμακλίου) Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου (Άγιος Δομέτιος) Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού (Στρόβολος) Ιερός Ναός Αποστόλου Φιλίππου (Συνοικισμός Αγίου Ανδρέου Λατσιών) Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα και Οσίου Μακαρίου (Δασουπόλεως) Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας (Μακεδονίτισσα)

Τελέστηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Μνημόσυνο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ στην Ιερά Μονή Κύκκου (30 Ιουλίου 2017)

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αυγή της Τετάρτης, 3 Αυγούστου 1977, όταν η καρδιά του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄, του ανθρώπου που σφράγισε ανεξίτηλα την ιστορία της μικρής μας πατρίδας, έπαψε να κτυπά. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος (26-27 Ιουλιου 2017)

Την Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μακεδονιτίσσης. (περισσότερα…)

Ἱερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για τις θερινές διακοπές (Αύγουστος 2017)

Ανακοίνωση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι τα γραφεία της θα είναι κλειστά από τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017, μέχρι την Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, λόγω των θερινών διακοπών του υπαλληλικού προσωπικού της. Προς εξυπηρέτηση του κοινού, κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες, θα λειτουργεί μόνο το Γραφείο εκδόσεως αδειών γάμου, από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 12 το μεσημέρι, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας του Σαββάτου. Σημειώνεται ότι το εν λόγω Γραφείο θα είναι κλειστό την Δευτέρα, 15 Αυγούστου λόγω της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τα γραφεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα, 21 [...]