Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Προσκύνημα-Εκκλησιασμός στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης (Κυριακή 28 Μαΐου 2017)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι το Γραφείο Κατεχομένων Ενοριών και Κοινοτήτων της Κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας πραγματοποιεί Προσκύνημα-Εκκλησιασμό στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης, (περισσότερα…)

Ιερός Ναός Tης Του Θεού Σοφίας

Μεσοπεντηκοστή και πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο (10 Μαΐου 2017)

Ο Μητροπολίτης Κορωνείας στην Πανήγυρη του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, Λευκωσία.   Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγ. Σοφίας στην Λευκωσία. Χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ναού. (περισσότερα…)

Η Κοινότητα του Τράχωνα τελεί μνημόσυνα πάντων των τεθνεώτων κληρικών και πάντων των Τραχωνιτών (Κυριακή 14 Μαΐου 2017)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ιερού ναού Παναγίας του κατεχόμενου Τράχωνα, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα του κατεχόμενου Τράχωνα, προσκαλεί τους εκτοπισμένους συγχωριανούς την Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, για εκκλησιασμό στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Τραχωνίτισσας στο Στρόβολο. (περισσότερα…)

Εκκλησιασμός των εκτοπισμένων της Αγκαστίνας στον ι.ν. Παναγίας Μακεδονίτισσας (7 Μαΐου 2017)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής Αγκαστίνας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας Αγκαστίνας τη Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, ώρα 12:15 μ.μ. θα τελέσουν Παράκληση, Δέηση και Τρισάγιο στον Ιερό Ναό Παναγίας Μακεδονίτισσας. Της Ακολουθίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Προσκαλούνται όλοι οι εκτοπισμένοι της κατεχόμενης κοινότητας Αγκαστίνας να συμμετάσχουν στον εκκλησιασμό και όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν άρτους και κόλλυβα για τη Δέηση και το Τρισάγιο. Μετά το πέρας της Ακολουθίας θα πραγματοποιηθεί παγκοινοτική συνεστίαση σε παρακείμενο εστιατόριο. Για [...]

Εκκλησιασμός των εκτοπισμένων της Μιας Μηλιάς στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού (7 Μαΐου 2017)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μιας Μηλιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας Μιας Μηλιάς πραγματοποιούν εκκλησιασμό τη Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, το πρωί στο Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Ιερά Αρχιεπισκοπή. (περισσότερα…)

Εορτασμός της μνήμης του Αγίου μάρτυρος Χριστοφόρου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου (8-9 Μαΐου 2017)

Η Διεύθυνση του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Χριστοφόρου, προσκαλεί τους Χριστιανούς στην πανήγυρη του παρεκκλησίου του Ιδρύματος, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Χριστοφόρο. (περισσότερα…)

Εορτή της Αγίας Ειρήνης Προστάτιδος της Αστυνομίας

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017, το εσπέρας (ώρα 6.30μ.μ.), επ’ ευκαιρία της εορτής της Αγίας Ειρήνης (προστάτιδος της Αστυνομίας), θα προστεί του Εσπερινού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας και Αγίας Ειρήνης του Αργηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα και τη δέουσα ιεροπρέπεια τελέστηκε προσκύνημα εκκλησιασμός στον Άγιο Γεώργιο στο Έξω Μετόχι, το πρωί της Κυριακής, 30 Απριλίου 2017.

Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα και τη δέουσα ιεροπρέπεια τελέστηκε προσκύνημα εκκλησιασμός στον Άγιο Γεώργιο στο Έξω Μετόχι, το πρωί της Κυριακής, 30 Απριλίου 2017. Πλήθος εκτοπισμένων από το Έξω Μετόχι, οι οποίοι ζουν διασκορπισμένοι σε ολόκληρο το ελεύθερο τμήμα της πατρίδας μας (περισσότερα…)

Προσκύνημα-Εκκλησιασμός στην κατεχόμενη Βατυλή (30 Απριλίου 2017)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Βατυλής, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Βατυλής καλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς να προσέλθουν στο Προσκύνημα – Εκκλησιασμό την ερχόμενη Κυριακή, 30 Απριλίου 2017, το πρωί. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου από τις κατεχόμενες ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας (22-23 Απριλίου 2017)

Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, της ενορίας, εορτάστηκε η ψηλάφηση του Αγίου Ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Θωμά και τιμήθηκε επαξίως η ιερή μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, από τους εκτοπισμένους των ενοριών και κοινοτήτων της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, (περισσότερα…)