Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Ετήσιο Μνημόσυνο των Μιαμηλιωτών (6 Μαΐου 2018)

ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΙΑΣ ΜΗΛΙΑΣ,  σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή,  και τα Σωματεία Πρόοδος και Δικέφαλος σας προσκαλούν την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Αρχιεπισκοπή (περισσότερα…)

Μνημόσυνο των κληρικών και λαϊκών που υπηρέτησαν στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας (22 Απριλίου 2018)

Τελούμε την Κυριακή Των Μυροφόρων, 22 Απριλίου 2018 στον Ι. Ν. Παναγίας  Φανερωμένης το ετήσιο μνημόσυνο των μεταστάντων Κληρικών και Λαϊκών που υπηρέτησαν στον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης, Λευκωσίας και καλούμεν όσους τιμούν τη μνήμη τους να παραστούν. (περισσότερα…)

4ος Παγκύπριος διαγωνισμός συγγραφής δοκιμίου για τον Λουκή Ακρίτα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 και ώρα 10.30 π.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας, η Τελετή Βράβευσης των μαθητών, που διακρίθηκαν στον 4ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Δοκιμίου για τον λογοτέχνη Λουκή Ακρίτα, μεταξύ των μαθητών και μαθητριών της Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου των Δημόσιων και των Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής, Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. (περισσότερα…)

Ο Αποχωρών και ο Νέος Διοικητής της ΕΛ.ΔΥ.Κ. στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Την Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο τον αποχωρούντα  και το νέο Διοικητή της ΕΛΔΥΚ. Ο αποχωρών κ. Προκόπιος Μαυραγάνης εντός των ημερών ολοκληρώνει τη θητεία του ως Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου. (περισσότερα…)

Δημοσιογραφική διάσκεψη 33ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων

  Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ως είθισται, έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας 16 Απριλίου 2018, δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της έναρξης του 33ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Προσκήνυμα – Εκκλησιασμός στον Άγιο Γεώργιο Έξω Μετοχίου (22 Απριλίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Έξω Μετόχι Κυριακή των Μυροφόρων, 22 Απριλίου 2018 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Έξω Μετοχίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Έξω Μετοχίου καλούν τους συγχωριανούς και όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα να προσέλθουν στο Προσκύνημα – Εκκλησιασμό στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Έξω Μετοχίου, την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 (περισσότερα…)

Κυριακή του Θωμά (15 Απριλίου 2018). Οι εκτοπισμένοι της Πυργάς Αμμοχώστου Μεσαορίας εόρτασαν την Παναγία την Απαλαίστρα

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, την Κυριακή του Θωμά, 15 Απριλίου 2018, προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου οι εκτοπισμένοι της Κοινότητας Πυργάς Αμμοχώστου εόρτασαν την Παναγία την Απαλαίστρα. Η Εκκλησία της Παναγίας Απαλαίστρας είναι στο δρόμο Λευκωσίας-Αμμοχώστου, προτού φθάσουμε στην Πυργά, στα δεξιά προς την κοινότητα Σίντα. (περισσότερα…)

Οι κατεχόμενες ενορίες της Αρχιεπισκοπής εορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο (22 – 23 Απριλίου 2018)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα των κατεχομένων ενοριών και κοινοτήτων εορτάζουμε τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο και καλούμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα να συμμετάσχει. (περισσότερα…)

Κυριακή του Αντίπασχα στη γενέτειρα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄

Στην κοινότητα της Τάλας, τη γενέτειρα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου, στο νεόδμητο ιερό ναό της Γεννήσεως του Χριστού, περιστοιχούμενος από κληρικούς της επαρχίας Πάφου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. (περισσότερα…)

Συνάντηση των πασχαλινών παραδοσιακών εδεσμάτων της Κύπρου και της Ρωσίας στη Λάρνακα

Την Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα το 9ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με θέμα «Αναβίωση των Γαστρονομικών Παραδόσεων του Πάσχα της Ρωσίας και της Κύπρου». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. (περισσότερα…)