Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Πρόγραμμα Ακολουθιών των Ενοριών της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας

Πρόγραμμα Ακολουθιών Μαρτίου 2017 Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου (Λευκωσίας) Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου (Άγιος Δομέτιος) Ιερός Ναός Αγίου Παύλου Λευκωσίας (Άγιος Δομέτιος)  (περισσότερα…)

Προσφορά 100 χιλ. ευρώ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Του Α. Βικέτου Εκατό χιλιάδες ευρώ προσέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ  η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου προς την Ιερά Μονή και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης για να ανακαινιστεί και να εκσυγχρονιστεί πλήρως το μαγειρείο της. Με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Αρχιεπισκοπή. Με την προσφορά αυτή έγιναν τα εξής: -Εξωτερικά τακτοποιήθηκαν όλες οι ρωγμές , λόγω παλαιότητας, του μαγειρείου. -Τοποθετήθηκαν νέοι έξοδοι των καπνοδόχων. -Δημιουργήθηκε νέα είσοδος, και ένα νέο παράθυρο. -Τοποθετήθηκαν νέες παροχές φυσικού αερίου, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, υδραυλικά συστήματα, [...]

Μαθητική Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή Τεχνολογία: αρωγός ή τροχοπέδη;»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄ ΣΤΟ Δ΄ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ, ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ   Ἀγαπητά μου παιδιά, Μέ πολλή χαρά βρίσκομαι ἀνάμεσά σας τήν ὥρα αὐτή, μέ σκοπό νά ἀπευθύνω χαιρετισμό στό Δ΄Μαθητικό Συνέδριο (περισσότερα…)

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης

Απεβίωσε o Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Κύκκου, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης. Ο αείμνηστος π. Διονύσιος υπήρξε επί σειρά ετών (1974-1979 και 1986-1998) Διευθυντής της Ιερατικής Σχολής Απόστολος Βαρνάβας. (περισσότερα…)

Στην Κύπρο η Εικόνα της Παναγίας Μαλεβή

Με διάχυτη την χαρά και τη συγκίνηση εμφανώς ζωγραφισμένη στα πρόσωπα του πλήθους των πιστών, η ενορία του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου Αρχαγγέλου στον Στρόβολο υποδέχθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου 2017, τη μυροβλύζουσα Εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής από την φερώνυμη Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κυνουρίας. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Πυργάς Αμμοχώστου Μεσαορίας εόρτασαν την Παναγία Απαλαίστρα

Η Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 γράφτηκε στην ιστορία της κοινότητας Πυργάς, ως μια ξεχωριστή ημέρα. Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στη σύναξη αυτή είχαν πολλά να πουν για το παρελθόν και πλέον πολλά θα τους θυμίσει στο μέλλον. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου χωριού Κυθρέας (9-10 Φεβρουαρίου 2017)

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του παρεκκλήσιου Αγίου Χαραλάμπους Νέου χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά, σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Χαραλάμπους της κατεχόμενης κοινότητας και το κοινοτικό Συμβούλιο του Νέου χωριού Κυθρέας (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Υπουργό Παιδείας, Επιθεωρητές και Λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (7 Φεβρουαρίου 2017)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, μέσα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας της Εκκλησίας της Κύπρου με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προσέφερε γεύμα την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017, στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, σε Επιθεωρητές και Λειτουργούς του Υπουγείου Παιδείας και Πολιτισμού. (περισσότερα…)

Στην Κύπρο οι Ιεράρχες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Ιλίου Αθηναγόρας

Προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποιούν αυτές τις μέρες στην Κύπρο οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, τους οποίους φιλοξενεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος στην Λευκωσία. (περισσότερα…)

Οι πρόσφυγες της Κυθρέας εόρτασαν την Παναγία Χαρδακιώτισσα (1-2 Φεβρουαρίου 2017)

Εορτή Παναγίας Χαρδακιωτίσσης Κυθρέας Παναγία Ευαγγελίστρια, Παλλουριωτίσσης, 1 και 2 Φεβρουαρίου 2017   Την Τετάρτη το εσπέρας, 1 Φεβρουαρίου 2017, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα του Πανηγυρικού Εσπερινού οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες μαζί με πολλούς πιστούς εόρτασαν στον περικαλλή Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα, την Υπαπαντή του Κυρίου, ημέρα που εορτάζει η Παναγία η Χαρδακιώτισσα της Κυθρέας. (περισσότερα…)