Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Χριστουγεννιάτικη Συναυλία (16 Δεκεμβρίου 2018)

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, ο Χορός Ιεροψαλτών Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και το Υπουργείο Παιδείας σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτική Συναλία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄. (περισσότερα…)

Εορτασμός της Αγίας Άννας της Συρκανιάς από τους εκτοπισμένους Κυθρεώτες (8-9 Δεκεμβρίου 2018)

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Άννας Συρκανιάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθρέας και τα οργανωμένα σύνολα της Κυθρέας, οργάνωσαν τον εορτασμό της Αγίας Άννας για ακόμη μια φορά στην προσφυγιά. (περισσότερα…)

Ο Γενικός Γραμματέας της Καγκελαρίας του Προέδρου της Πολωνίας και η Πρέσβειρα της Πολωνίας επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ο Γενικός Γραμματέας της Καγκελαρίας του Προέδρου της Πολωνίας και Επίτροπος Προεδρίας, κ. Adam Kwiatkowski, και η Πρέσβειρα της Πολωνίας στην Κύπρο, κ. Irena Lichnerowicz-Augustyn. Τους δύο επίσημους του δέχθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στο γραφείο του, όπου συζήτησαν για τις εγκάρδιες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Πολωνίας τόσο εκκλησιαστικές όσο και πολιτικές. (περισσότερα…)

Χειροτονία νέου Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως τελέστηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο σήμερα, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης, η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Αχιλλέα Κωνσταντινίδη, αποφοίτου του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. (περισσότερα…)

Ημέρα μνήμης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄

44 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την επιστροφή του Εθνάρχου και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄ από το εξωτερικό, μετά το προδοτικό πραξικόπημα και την επάρατη εισβολή του Ιουλίου του 1974. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Μουσουλίτας εορτάζουν τον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας (11-12 Δεκεμβρίου 2018).

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Λουκά της κοινότητας Μουσουλίτας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Μουσουλίτας εορτάζουν τον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας (11-12 Δεκεμβρίου 2018). (περισσότερα…)

Οι Ασσιώτες εορτάζουν τον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας (11-12 Δεκεμβρίου 2018).

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίου Γεωργίου και Τιμίου Προδρόμου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως Άσσιας Μεσαορίας εορτάζουν τον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας (11-12 Δεκεμβρίου 2018). (περισσότερα…)

Οι Βατυλιώτες εόρτασαν και εφέτος στην Προσφυγιά την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο (Κοφίνου, 3 Δεκεμβρίου 2018)

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ξανασυναντήθηκαν οι πρόσφυγες της κατεχόμενης κωμόπολης Βατυλής του κάμπου της Μεσαορίας, για να τιμήσουν μαζί την Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας. (περισσότερα…)

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της Στέγης στην Κακοπετριά (6 Δεκεμβρίου 2018)

Την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Στέγης στην Κακοπετριά. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας από τις κοινότητες Νέου Χωριού και Τραχωνίου Κυθρέας (5-6 Δεκεμβρίου 2018)

Ανακοίνωση Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας και Παναγίας Τραχωνίου Κυθρέας, σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια και όλα τα οργανωμένα σύνολα των όμορων κατεχόμενων Κοινοτήτων, εορτάζουν τον Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στην Αγλαντζιά. (περισσότερα…)