Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ο πρώτος ιδιωτικός ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της Κύπρου αναμένεται να παραδοθεί το Μάρτιο του 2021

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του πρώτου ιδιωτικού ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στην Κύπρο από την εταιρεία Power Energy Cyprus (P.E.C.) Ltd Η P.E.C. φιλοδοξεί να καταστεί η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που θα καταφέρει να εισέλθει στον τομέα της ενέργειας και συγκεκριμένα στην παραγωγή συμβατικού ρεύματος με στόχο να προσφέρει φθηνότερο ρεύμα για τους κύπριους καταναλωτές. (περισσότερα…)

Τάκης Χατζηδημητρίου: «Στους δύο ηγέτες το θέμα αναστήλωσης του Ναού που κατέρρευσε»

Το θέμα της κατάρρευσης της εκκλησίας του Αγίου Ιακώβου στη νεκρή ζώνη, στη Λευκωσία, έθεσαν οι δύο Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομία, Τάκης Χατζηδημητρίου και Αλί Τουντζάι, σε ξεχωριστές συναντήσεις που είχαν πρόσφατα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αντίστοιχα. (περισσότερα…)

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Κασσιανού στην παλαιά Λευκωσία (28 Φεβρουαρίου 2019)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Κασσιανού της παλαιάς Λευκωσίας ανακοινώνουν προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι στις 29 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τον Όσιο και Θεοφόρο Κασσιανό τον Ρωμαίο όταν το έτος είναι δίσεκτο. Ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου Κασσιανού στην εντός των τειχών Λευκωσία. (περισσότερα…)

Οι πρόσφυγές μας εορτάζουν τον Άγιο Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο και μνημονεύουν τους προγόνους τους (Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019)

Με ιερή συγκίνηση και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, τελέστηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο εορτασμός του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην κατεχόμενη Κοντέα. Αυτός είναι ο 10ος Εκκλησιασμός των Κοντεατών στην πατρώα γη. Ο πρώτος μετά το μαύρο καλοκαίρι του 1974 πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2014. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ο ιερέας για να εμπνέει πρέπει να έχει τον Χριστό μέσα του»

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Φεβρουαρίου 2019, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους αυτοστέγασης Γερίου, Αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος επί τη μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, χοροστατούντος  της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από κληρικούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. (περισσότερα…)

Κατέρρευσε η τουρκοκρατούμενη Εκκλησία του Αγίου Ιακώβου στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία

Την κατάρρευση τμήματος της τουρκοκρατούμενης εκκλησίας του Άγιου Ιακώβου που βρίσκεται στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας ανακοίνωσε, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά,  Τάκης Χατζηδημητρίου με ανάρτηση του στο διαδίκτυο. (περισσότερα…)

Πρόγραμμα Συνάξεων Σχολής Γονέων Ιεράς Αρχιεπισκοπής (Ιανουάριος – Μάιος 2019)

Ἡ ἀγάπη καί ἡ ἐµπιστοσύνη µέ τήν ὁποία ἀγκαλιάσατε τή Σχολή Γονέων τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς, µᾶς δίνει τή δύναµη ὄχι µόνο νά συνεχίσουµε τήν προσπάθεια συµπαράστασης στήν οἰκογένεια, ἀλλά καί νά προχωρήσουµε στήν ἐφαρµογή ἑνός νέου προγράµµατος πού θά κινηθεῖ πάνω σέ δύο ἄξονες: τήν ἐµπειρία τῆς Ἐκκλησίας καί τήν ἐπιστηµονική γνώση. Γιά τήν καλύτερη ἐξυπηρέτηση τῶν ἀνδρογύνων πού θά παρακολουθήσουν κι ἐφέτος τίς συνάξεις τῆς Σχολῆς, σᾶς γνωστοποιοῦµε ὅτι οἱ συγκεντρώσεις θά γίνονται µέ βάση τή νέα µορφή καί δοµή τοῦ προγράµµατος σέ τρεῖς Ἐνορίες τῆς ἀρχιεπισκοπικῆς περιφέρειας: Ἱ.Ναός Ἁγίου [...]

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννη και άλλους κληρικούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, λειτούργησε και κήρυξε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά, κοντά στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στην Κοντέα, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους ΚΟΝΤΕΑΣ, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο ΚΟΝΤΕΑΣ, το Προσφυγικό Σωματείο «Η ΚΟΝΤΕΑ» και τον Όμιλο Κληρονομιάς της ΚΟΝΤΕΑΣ, σας προσκαλεί στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον πολιούχο Άγιο του χωριού μας, Άγιο Χαράλαμπο, (περισσότερα…)

Εκκλησιασμός και Κοπή Βασιλόπιτας από τους εκτοπισμένους της κοινότητας Τραχωνίου Κυθρέας (10 Φεβρουαρίου 2019)

Ανακοίνωση-Πρόκληση Το Κοινοτικό Συμβούλιο Τραχωνίου Κυθρέας και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Θεοτόκου Τραχωνίου Κυθρέας, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, προσκαλούν τους συγχωριανούς για εκκλησιασμό στο Παρεκκλήσιο Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά. (περισσότερα…)