Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα και Οσίου Μακαρίου

Πανήγυρις Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου στην Δασούπολη Λευκωσία (18-19 Ιανουαρίου 2017)

Ανακοινώνεται ότι, με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Μακαρίου στην Ενορία Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως στη Λευκωσία (Λεωφόρος Αθαλάσσας). (περισσότερα…)

Ιερός Ναός Παναγίας Χαρδακιωτίσσης (Κυθραίας)

Οι πρόσφυγες της Κυθρέας εορτάζουν την Παναγία Χαρδακιώτισσα (2 Φεβρουαρίου 2017)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Χαρδακιωτίσσης Κυθρέας, ο Δήμος Κυθρέας, το Σωματείο «Οι Χύτροι» και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κυθρέας εορτάζουν την Υπαπαντή του Κυρίου, εορτή της Εκκλησίας της Παναγίας Χαρδακιωτίσσης και προσκαλούν τους Κυθρεώτες και όλους της Χριστιανούς στην πανήγυρη. (περισσότερα…)

Πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Λευκωσίας

Τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, στις 4.00 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αντωνίου, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτη Ιωάννη. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης. Την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου (Μετόχιον Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα) στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Γ’ Σύναξη των μελών των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπής Περιφέρειας (Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017)

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2017 εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, όπου παρευρέθηκαν τα μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών καθώς και οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες της κατεχόμενης αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. (περισσότερα…)

Αγρυπνία επί τη εορτή των εν Σινά και Ραїθώ αναιρεθέντων Αγίων Αββάδων

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΤΟΧΙΟΝ ΟΡΟΥΣ ΣΙΝΑ Ταγματάρχου Δημ. Πουλίου 28, Άγιος Ανδρέας Λευκωσία Αγρυπνία επί τη εορτή των εν Σινά και Ραїθώ αναιρεθέντων Αγίων Αββάδων Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίας  Αικατερίνης στον Άγιο Ανδρέα Λευκωσίας ανακοινώνει ότι, επί τη ευκαιρία της εορτής των εν Σινά και Ραїθώ αναιρεθέντων Αγίων Αββάδων θα τελεσθεί αγρυπνία την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 . Η αγρυπνία θα αρχίσει η ώρα 8:00μ.μ. και θα τελειώσει γύρω στις 12:30π.μ. Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή   Τηλέφωνο επικοινωνίας: Τασούλλα Χαραλάμπους 99100188 (3:00μ.μ. – 5:00μμ)  

Εκκλησιασμός, Μνημόσυνα και κοπή Βασιλόπιττας των ενοριτών Αγίου Λουκά Παλαιάς Λευκωσίας (Κυριακή, 8.1.2017)

Με θρησκευτική κατάνυξη και μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες Κυριακή, 8.1.2017,στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λυκαβηττού το ετήσιο μνημόσυνο του Δημήτρη Ιερωνυμίδη που ήταν ο τελευταίος επίτροπος της κατεχόμενης από το 1958 εκκλησίας του Αγίου Λουκά στην εντός των τειχών πόλη της μοιρασμένης Λευκωσίας. (περισσότερα…)

Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Πλατύ Αγλαντζιάς

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Τίμιο Πρόδρομο, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στο Πλατύ Αγλαντζιάς. (περισσότερα…)

Με λαμπρότητα η Κύπρος εόρτασε και φέτος τα Θεοφάνεια

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Κύπρος τα Θεοφάνεια, παρά το χειμωνιάτικο καιρό που επικρατεί από το πρωί. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Πάφος, όπου το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός Θεοφανείων

Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017, θα εορταστούν τα Άγια Θεοφάνεια σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου και θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων. Επίκεντρο των εορτασμών θα είναι ο ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο, (περισσότερα…)

Τελετή κοπής της παραδοσιακής Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου (Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017)

Την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, Νεαπόλεως κ. Πορφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και με την παρουσία των κληρικών και λαϊκών μελών του υπαλληλικού προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, (περισσότερα…)