Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον ι.ν. Παναγίας Φανερωμένης (22 Οκτωβρίου 2017)

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου   Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, θα τελέσει στον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας την αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017. (περισσότερα…)

Εγκαίνια Ιερού Ναού του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού (24-25 Νοεμβρίου 2017)

Τὸ Σάββατο, στὶς 25 Νοεμβρίου, ἑορτὴ τῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης, θὰ τελεσθοῦν τὰ ἐγκαίνια τοῦ Παρεκκλησίου τοῦ Ἁγίου Ἐφραὶμ ποὺ βρίσκεται δίπλα στὸν Ἅγιο Πολύδωρο. Τὰ ἐγκαίνια θὰ τελέσει ὁ Ἐπίσκοπος Καρπασίας κ.Χριστοφόρος μαζὶ μὲ τοὺς ἱερεῖς τῆς ἐνορίας μας. (περισσότερα…)

Ιερός Ναός Αποστόλου Λουκά (Μουσουλίτας)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Η κοινότητα Μουσουλίτας εορτάζει εκ μεταθέσεως τη μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά (22 Οκτωβρίου 2017)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Λουκά και το Κοινοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης κοινότητας Μουσουλίτας προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς σε Εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στις Κόκκινες στο Στρόβολο, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 το πρωί. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εκκλησιασμός των εκτοπισμένων του Αγίου Λουκά της εντός των τειχών Λευκωσίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Λουκά της εντός των τειχών Λευκωσίας, προσκαλεί όλους τους εκτοπισμένους της ιστορικής συνοικίας της Λευκωσίας σε Εκκλησιασμό με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελιστή Λουκά στις 17-18 Οκτωβρίου 2017, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στις Κόκκινες. (περισσότερα…)

Φιλανθρωπική αγορά φαγητών στον ι.ν. Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα (5 Νοεμβρίου 2017)

Η Εφορεία Κατηχητικών Σχολείων Παλουριώτισσας για να καλύψει τις ανάγκες της όλης πνευματικής εργασίας στην κοινότητά μας, διοργανώνει Φιλανθρωπική Αγορά Φαγητών την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 2017, ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ. Στην Αγορά μας θα βρείτε: Φαγητά (έτοιμα): Παστίτσιο, Μουσακά, Κουπέπια, Κανελλόνια, Σιεφταλιά, Κλέφτικο κ.ά. Αλμυρά: Πίτσες, Σουφλέ, Λαχματζιούν, Κούπες, Χαλλουμωτές, Ελιωτές, Τυρόπιττες κ.ά. Γλυκά: Πίττες, Δάκτυλα, Φλογέρες, Τρούφες, Κατεΐφι, Γαλακτομπούρεκα, Μπακλαβαδάκια κ.ά. Έναρξη πωλήσεων (των πιο πάνω ειδών): 10.00 π.μ. Το σπεσιαλιτέ της αγοράς μας, τα ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ, αλλά και ΣΟΥΒΛΑ. Τιμές πολύ προσιτές. Τα φαγητά της ώρας θα πωλούνται από τις 10.30 π.μ. κε. Η αγορά κλείνει στις [...]

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος χειροτόνησε νέο Διάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

Με κάθε ιεροπρέπεια και μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Τριφυλλίου  από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό ναό του Αγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017. (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Υπουργό Παιδείας και τους Διευθυντές των σχολείων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, μέσα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας της Εκκλησίας της Κύπρου με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και επ’ ευκαιρία της έναρξης του νέου Σχολικού έτους 2017-2018, προσέφερε γεύμα την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017 στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, τους Διευθυντές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σε Επιθεωρητές και στους Διευθυντές των Σχολείων Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Επαίδευσης, τα οποία λειτουργούν σε ενορίες και κοινότητες που υπάγονται στην αρχιεπισκοπική περιφέρεια. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας τιμούν τη μνήμη του Αγίου Θεράποντος (15 Οκτωβρίου 2017)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Θεράποντος, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης Αγκαστίνας θα τελέσουν, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος και Αγίας Μαρίνας στις Αγγλισίδες, Παράκληση ενώπιον της εικόνος του Αγίου Θεράποντος της Αγκαστίνας. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τιμούν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (15 Οκτωβρίου 2017)

  Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρυπημένης θα τελέσουν, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι, στον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος, στην Κοφίνου, Παράκληση ενώπιον της ιερής Εικόνος του ζεύγους των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας. (περισσότερα…)