Ο Αρχιεπισκοπος

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Δήλωση Αρχιεπισκόπου Κύπρου για την Παιδεία

Βλέποντας προχθές τον όγκο των εκπαιδευτικών που διαδήλωναν την αντίθεσή τους προς τις ενέργειες του κ. Υπουργού έξω από το Υπουργείο Παιδείας, αντιλήφθηκα ότι το κακό έχει παραγίνει. Με εξέπληξε αυτός ο όγκος τόσο πολύ που έθεσα στον εαυτό μου αυτό το ερώτημα: «Μα υπάρχει τόση φυγοπονία; Οι εκπαιδευτικοί μας θέλουν τις αποσπάσεις για να μην εργάζονται και κατ’ επέκταση να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τη μαθητιώσα νεολαία; Μέχρις εδώ έχει καταντήσει η Παιδεία μας; Αντί να προσφέρουν όλο τον καλό εαυτό τους με δυναμική παρουσία στην [...]

Συνάντηση Εκπαιδευτικών Θεολόγων με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου συνάντηση του Δ.Σ. του συνδέσμου εκπαιδευτικών θεολόγων – ΟΕΛΜΕΚ με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. (περισσότερα…)

Ανακοίνωση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας

Ανακοίνωση   Η Εκκλησία, η οποία σε καιρούς δυσχείμερους κράτησε στους ώμους της την παιδεία του τόπου και που διαχρονικά και με κάθε τρόπο ενδιαφέρεται γι’ αυτήν και την στηρίζει, δεν θα μπορούσε να σιγήσει μπροστά στα όσα απαράδεκτα γίνονται και ακούονται στον χώρο της Παιδείας τον τελευταίο καιρό. (περισσότερα…)

Συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ Ιερώνυμο

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στο νησί μας, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 10 Ιουλίου 2018, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. (περισσότερα…)

Απάντηση στο «Βήμα Ορθοδοξίας»

Μετά από δημοσίευμα του κ. Γιάννη Παπανικολάου, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουλίου 2018 στο Βήμα Ορθοδοξίας, υβριστικό προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, ο Μακαριώτατος προέβη στην εξής δήλωση: (περισσότερα…)

Εξιτήριο Αρχιεπισκόπου Κύπρου από το Νοσοκομείο

Με θερμή υποδοχή έγινε δεκτός από τους ενδημούντες και τους υπαλλήλους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 5 Ιουλίου, αφού λίγο προηγουμένως πήρε το εξιτήριο από το Αρεταίειο Νοσοκομείο Λευκωσίας (περισσότερα…)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στη γενέτειρά του Τάλα της Πάφου

Την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε το Μνημόσυνο του αειμνήστου πατρός του στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στην Τάλα της Πάφου.  (περισσότερα…)

Πατριάρχης Ιεροσολύμων και Υπουργός Δικαιοσύνης Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Συνάντηση με τον προκαθήμενο της κατά Κύπρον Εκκλησίας είχε νωρίς σήμερα το μεσημέρι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας κατόπιν πρόσκλησης να συμμετάσχει σε συνέδριο. (περισσότερα…)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τελεί Αγιασμό στην Αστυνομία, Εθνική Φρουρά και Κτηματολόγιο

  Το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουνίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τέλεσε το μυστήριο του αγιασμού τόσο στα επιτελεία της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, όσο και στα νέα γραφεία του Κτηματολογίου στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Συναντήσεις Μακαριωτάτου με τους πρέσβεις Σουηδίας και Σερβίας

Δύο διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις Σουηδίας και Σερβίας αντίστοιχα, είχε στο γραφείο του το πρωί της Δευτέρας 4ης Ιουνίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος. (περισσότερα…)