Ο Αρχιεπισκοπος

Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου στο Δεύτερο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Αυτισμό. Θέμα: τρόποι πραγματοποίησης των στόχων του Α΄ Συνεδρίου. Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ. ΘΕΜΑ: ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ AJAX ΛΕΜΕΣΟΥ.   Με αισθήματα χρέους συνερχόμεθα και πάλι στο 2ο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο που διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός (ΜΚΟ) Κύπρου  «Κάτι Μαγικό Πάντα Συμβαίνει» (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου εις τα «Πρωτόκλητεια» 17 Νοεμβρίου 2017

Με αισθήματα βαθύτατης συγκίνησης και τιμής ευρισκόμεθα στην πόλη του Πρωτόκλητου Μαθητή, τού Αποστόλου Ανδρέα. Τα αισθήματα αυτά επιρρώννυνται και από το γεγονός ότι η ενταύθα Εκκλησία των Πατρέων  «ἐν ἱματισμῷ διαχρύσῳ καὶ ἐν ἑορτίῳ περιβολῇ» μάς υποδέχεται όλους με  τόση χριστιανική αγάπη και με τόση θερμή φιλοξενία, ώστε από τη στιγμή τής ενταύθα αφίξεώς μας να βιώνουμε κατά τρόπο πολύ έντονο την υπέροχη ρήση του ψαλμωδού (περισσότερα…)

Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου στη Δεύτερη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών με θέμα: «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ   κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ» ΑΘΗΝΑ, 29 -31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Η Διεθνής Διάσκεψη των Αθηνών, με θέμα: «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», διοργανώνεται για δεύτερη φορά από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, υπό τη σκιά των δραματικών εξελίξεων και συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Ηγούμενο της Μονής Οσίου Δαβίδ της Εύβοιας, 3 Οκτωβρίου 2017

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Ηγούμενο της Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος είχε συνάντηση με τον Ηγούμενο της Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γαβριήλ. (περισσότερα…)

Αγιασμός απο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στο Παγκύπριο Γυμνάσιο επ΄ ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό στο Παγκύπριο Γυμνάσιο με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2017-2018. Ο Μακαριώτατος μετά την τέλεση του Αγιασμού, στο σύντομο λόγο του απηύθυνε ευχές και νουθεσίες προς τους μαθητές. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Μήνυμα της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου για τη νέα Σχολική Χρονιά 2017-2018

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016-2017 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ. (περισσότερα…)

Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για την Έναρξη του Nέου Εκκλησιαστικού Έτους και της Ημέρας Προσευχής του Φυσικού Περιβάλλοντος

† ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ἐλέῳ Θεοῦ, Ἀρχιεπίσκοπος Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου, παντὶ τῷ Χριστεπωνύμῳ Πληρώματι τῆς Ἁγιωτάτης Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου. Ἡ χάρις καὶ ἡ εὐλογία τοῦ Δημιουργοῦ πάσης τῆς κτίσεως Κυρίου καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ μετὰ πάντων ὑμῶν. «Ἄναρχε τρισήλιε Βασιλεῦ, ὁ καιρῶν καὶ χρόνων, τὰς ἑλίξεις περισκοπῶν, εὐλόγησον τὸν κύκλον, τῆς νέας περιόδου, τὰς ἀγαθάς σου δόσεις πᾶσι δωρούμενος». (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, με την ευκαιρία της αρχής της Ινδίκτου (31 Αυγούστου 2017)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017, στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, με την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, με την ευκαιρία της αυριανής έναρξης του νέου Εκκλησιαστικού Έτους και της Ημέρας Προσευχής για το φυσικό περιβάλλον. (περισσότερα…)

Εγκαίνια ψηφιδωτού από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στην Β΄Τεχνική Σχολή

Ο Άγιος Κασσιανός στην Β΄ Τεχνική Σχολή Ο Άγιος της Κύπρου που γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο της Μεσογείου. Ταξίδεψε με τα πρωτόγονα μέσα της εποχής του (4ου και 5ου αιώνα) προς τα πνευματικά κέντρα της έκφρασης του χριστιανισμού κατοχυρώνοντας την ορθόδοξη πίστη. Το ψηφιδωτό, το οποίο κοσμεί την είσοδο της Β΄ Τεχνικής Σχολής στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε μεσα στα πλαίσια του μαθήματος Θρησκευτικών από τον Πρωτ. Δημοσθένη Δημοσθένους και τους μαθητές του. Είναι ύψους σχεδόν δύο μέτρων και και στην εκτέλεσή του χρησιμοποιήθηκε η τεχνοτροπία της ψηφοθεσίας όπως είναι γνωστή ιδιαίτερα [...]

Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων. Λευκωσία, 21/8/2017

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2017   Χαιρετίζω, με ιδιαίτερη συγκίνηση, την εδώ παρου­σία σας, αγαπητοί απόδημοι. Σας καλωσορίζω με πα­τρική αγά­πη στην κοινή μας πατρίδα και σας διαβε­βαιώνω πως πάντα σας θυμό­μαστε, όσο μακριά κι αν βρίσκεστε κι όσα χρόνια κι αν λείπετε. Ο ερχομός σας στην Κύπρο, κάθε καλοκαίρι, γι᾿ αυτό το συνέδριο, που είναι ένας επαινετός θεσμός, μας δίνει την ευκαι­ρία του συμπροβληματισμού τόσο στα δικά σας ιδιαίτερα προ­βλήματα, που αντιμετωπίζετε στις ξένες χώρες που ζείτε όσο και στα κοινά μας προ­βλήματα, τα [...]