Ο Αρχιεπισκοπος

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στην εκδήλωση για τους αγνοουμένους (19 Ιουλίου 2017)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ  ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ    Σεβαστοί  Γονείς και Συγγενείς των Αγνοουμένων μας, Με αισθήματα πόνου και εθνικής οδύνης συνήλθαμε (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου με ομογενείς εκπαιδευτικούς από τα Κοινοτικά Σχολεία Αμερικής (17.7.2017)

Δελτίο Τύπου Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιμόρφωσης για Ομογενείς εκπαιδευτικούς από τα Κοινοτικά Σχολεία της Αρχιεπισκοπής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το οποίο προσφέρεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), (περισσότερα…)

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Kύπρου κ.κ. Χρυσόστομος

Την σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και νέα γραμμή στο Κυπριακό, ζητά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Kύπρου κ.κ. Χρυσόστομος (περισσότερα…)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στην Αγλαντζιά και Μνημόσυνο των Πεσόντων Αγλαντζιωτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 (2 Ιουλίου 2017)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά.  (περισσότερα…)

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Πόλεμος και Ειρήνη κατά τον Απόστολο Παύλο»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α. Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ», (περισσότερα…)

Συνέντευξή Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον «Εθνικό Κήρυκα» λίγο πριν τη σύσκεψη στην Ελβετία για το Κυπριακό

Του Θεοδώρου Καλμούκου. ΒΟΣΤΩΝΗ. Εν όψει της Διάσκεψης για το Κυπριακό στην Ελβετία, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος, με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» είπε ότι «νομίζω ότι δεν θα υπάρξει οτιδήποτε» και πρόβλεψε πως «μάλλον οι συνομιλίες θα καταρρεύσουν εν τη γενέσει τους». (περισσότερα…)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ακριτική Εκκλησία του Αγίου Κασσιανού στην εντός των τειχών Λευκωσία (25 Ιουνίου 2017)

  Μέσα σε κλίμα ιερής κατάνυξης τελέσθηκε η Αρχιερατικη Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, στον πανέμορφο Ιερό Ναό του Αγίου Κασσιανού, (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Αμερικανοκύπριο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Pratt Institute της Νέας Υόρκης Δρ. Θεοχάρη Δαυίδ

Την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε στο Γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με τον διεθνούς φήμης Αμερικανοκύπριο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Pratt Institute της Νέας Υόρκης Δρ. Θεοχάρη Δαυίδ. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ο κυπριακός λαός θέλει μια λύση βιώσιμη και που να τον εξυπηρετεί στην ολότητά του

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2017, λειτούργησε στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως, στην Τάλα. Μαζί του συλλειτούργησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου. (περισσότερα…)

Ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα προς την Ηγεσία και τα ανώτατα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, στα πλαίσια της συνεργασίας της Εκκλησίας της Κύπρου με την Εθνική Φρουρά και την Αστυνομία Κύπρου, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, παρέθεσε γεύμα προς την Ηγεσία και τα ανώτατα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου. (περισσότερα…)