Ο Αρχιεπισκοπος

Μαθητές της Αμπετείου Σχολής Καΐρου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Τελειόφοιτοι μαθητές της Αμπετείου Σχολής του Καΐρου επισκέφθηκαν νωρίς το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής τους στο νησί μας. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Αναγκαιότητα μιας προσεχτικής μελέτης για τις περαιτέρω συνομιλίες

Μια προσεχτική μελέτη για τις περαιτέρω συνομιλίες είναι αναγκαιοτάτη, πολύ περισσότερο σήμερα από άλλη φορά, ούτως ώστε με σύνεση, με καθαρό μυαλό, με πίστη, να προσέλθουμε στις συνομιλίες, αφού θα έχουμε εκ των προτέρων τη βεβαιότητα ότι θα φθάσουμε σε ένα σωστό αποτέλεσμα, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε σημερινές του δηλώσεις. (περισσότερα…)

Δείπνο ευχαριστίας απο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο

  Σε οικογενειακό αλλά και μεστό με συναισθηματική φόρτιση κλίμα, παρατέθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο δείπνο προς τιμήν όλων των εθελοντών και των μελών του ιεροψαλτικού χορού της Μονής Κύκκου, οι οποίοι έλαβαν μέρος, ο καθένας στη διακονία που του ανετέθη, στην πρόσφατη εκδήλωση με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 ετών αρχιερατείας του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου. (περισσότερα…)

Ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος, δέχθηκε σήμερα τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία, κ. Matthew Kidd, σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση, με την ευκαιρία της αναχώρησης του κ. Kidd από την Κύπρο. (περισσότερα…)

Επίσκεψη της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων Μέσης Ανατολής στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Με την ευκαιρία της πλήρους συνόδου των Καθολικών Επισκόπων της Μέσης Ανατολής, η οποία έλαβε χώρα στην Κύπρο, στην Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών, ο Επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών της Κύπρου Youssef Soueif διοργάνωσε επίσημο γεύμα κατά την 11 Απριλίου 2018, στο οποίο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου εξεπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. (περισσότερα…)

Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για το Άγιον Πάσχα 2018

† ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Ἐλέῳ Θεοῦ, Ἀρχιεπίσκοπος Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου. Παντὶ τῷ Χριστεπωνύμῳ Πληρώματι τῆς Ἁγιωτάτης Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, Χάριν, εἰρήνην καί εὐλογίαν παρά τοῦ ἐνδόξως ἐκ νεκρῶν Ἀναστάντος Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. (περισσότερα…)

Η Αποκαθήλωση του Κυρίου μας στην καρδιά της Λευκωσία

Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών από την πρωτεύουσα της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών και η τελετή Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην παλαιά Λευκωσία. (περισσότερα…)

Αποστολή από τη Θεολογική Σχολή του Κιέλου στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Κύπρο, εικοσαμελής αποστολή από τη Θεολογική Σχολή του Κιέλου Γερμανίας επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Μεγάλης Τρίτης. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Κοσμήτορας της θεολογικής Σχολής του Κιέλου κ. Ανδρέας Μύλλερ. (περισσότερα…)

Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ρόμα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Επίσκεψη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε σήμερα ο Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου των ΡΟΜΑ κ. Ανδρέας Παμπίκης, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τον Προκαθήμενο τής κατά Κύπρον Εκκλησίας. (περισσότερα…)