Ο Αρχιεπισκοπος

Η Γερόντισσα της Μονής Αγίας Θέκλης στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ανάμεσα στους πολλούς επισκέπτες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, κατά την Παρασκευή 18η Ιανουαρίου, ήταν και η σεβαστή Γερόντισσα Κωνσταντία, Καθηγουμένη της Ιεράς Γυναικείας Κοινοβιακής Μονής Αγίας Θέκλης -παρά το χωριό Μοσφιλωτή, (περισσότερα…)

Γεύμα στον Υπουργό Παιδείας και εκπαιδευτικούς παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Το καθιερωμένο κατ’ έτος γεύμα προς τον Υπουργό Παιδείας, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, τους Διευθυντές Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Επιθεωρητές και Διευθυντές των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας (περισσότερα…)

Κοπή βασιλόπιτας και ευχές από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο

Παρόλο που το σκηνικό του καιρού στη Μεγαλόνησο Κύπρο κατά τις τελευταίες ημέρες συνθέτουν αφενός το κρύο και αφετέρου οι συνεχόμενες και πολύ ευεργετικές βροχές, εντούτοις οι εκδηλώσεις των ενοριών για την έλευση του νέου έτους συνεχίστηκαν κανονικά και αυτή την εβδομάδα. (περισσότερα…)

Οι πρώτοι τόμοι του φακέλου της Κύπρου στα χέρια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

            Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου κατέφθασε στις 9.15 το πρωί της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης για να παραδώσει στον Μακαριώτατο τους 4 πρώτους τόμους του φακέλου των τραγικών γεγονότων του 1974 που έγιναν στην Κύπρο. (περισσότερα…)

Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας απο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Στα γραφεία της Αντιπροσωπείας Αυτοκινήτων Χρ. Πηλακούτας μετέβη σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους για το προσωπικό της Εταιρείας. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Στόχος της Τουρκίας ολόκληρη η Κύπρος

Στην εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί και έχει θέσει στην τωρινή θητεία του τον στόχο να επιλύσει το εθνικό μας θέμα, προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' προσθέτοντας πως αυτό δεν εξαρτάται όμως δυστυχώς από τον ίδιο, καθώς η Άγκυρα δεν είναι ακόμη έτοιμη να λύσει το εθνικό θέμα.  (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς ιεροψάλτες: «Θέλω να αναβιώσει στην Πάφο η λαμπρά ψαλτική περίοδος του 1950»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της γενέτειρας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, η οποία τελεί υπό τη διεύθυνση του αμφοτεροδεξίου περί την βυζαντινή μουσική ιεροψάλτου Χρίστου Καράλη. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η οικονομική κατάσταση της Αρχιεπισκοπής επισπεύθηκε κατά δύο χρόνια.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου τελέστηκε σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2018 αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου από το  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νεαπόλεως κ. Πορφύριο,  με την ευκαιρία της Δεσποτικής εορτής της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου μας και τη μνήμη του μεγάλου εν ιεράρχαις ουρανοφάντορος Βασιλείου επισκόπου Καισαρείας. (περισσότερα…)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στη συνεστίαση κληρικών της Μητρόπολης Πάφου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής 28ης Δεκεμβρίου η Ιερά Μητρόπολη Πάφου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου St. George στην Πάφο. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η φτώχεια με οδήγησε από τα 12 σε μοναστήρι

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄αποκάλυψε στην κάμερα του philenews και στον Παναγιώτη Δημόπουλο τους λόγους που οδηγήθηκε από τα 12 χρόνια του σε μοναστήρι. Αποκαλύπτει μάλιστα πως σκέφτηκε να πετάξει τα ράσα και να φύγει επειδή η ζωή εκεί ήταν πολύ σκληρή. «Δεν μου άρεσε η ζωή στο μοναστήρι...» ομολογεί για να συμπληρώσει όλο νόημα πως «Μπαρουτοκαπνίστηκα στο μοναστήρι κι έτσι η μετά ζωή στην κοινωνία ήταν παιχνίδι». Ο Χρυσόστομος Β΄μίλησε ακόμη και για την ημέρα που θα ήταν η πιο ευχάριστη ημέρα της ζωής του ως Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αλλά και [...]