Ο Αρχιεπισκοπος

Εγκαίνια ψηφιδωτού από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στην Β΄Τεχνική Σχολή

Ο Άγιος Κασσιανός στην Β΄ Τεχνική Σχολή Ο Άγιος της Κύπρου που γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο της Μεσογείου. Ταξίδεψε με τα πρωτόγονα μέσα της εποχής του (4ου και 5ου αιώνα) προς τα πνευματικά κέντρα της έκφρασης του χριστιανισμού κατοχυρώνοντας την ορθόδοξη πίστη. Το ψηφιδωτό, το οποίο κοσμεί την είσοδο της Β΄ Τεχνικής Σχολής στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε μεσα στα πλαίσια του μαθήματος Θρησκευτικών από τον Πρωτ. Δημοσθένη Δημοσθένους και τους μαθητές του. Είναι ύψους σχεδόν δύο μέτρων και και στην εκτέλεσή του χρησιμοποιήθηκε η τεχνοτροπία της ψηφοθεσίας όπως είναι γνωστή ιδιαίτερα [...]

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Μήνυμα της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου για τη νέα Σχολική Χρονιά 2017-2018

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016-2017 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ. (περισσότερα…)

Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για την Έναρξη του Nέου Εκκλησιαστικού Έτους και της Ημέρας Προσευχής του Φυσικού Περιβάλλοντος

† ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ἐλέῳ Θεοῦ, Ἀρχιεπίσκοπος Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου, παντὶ τῷ Χριστεπωνύμῳ Πληρώματι τῆς Ἁγιωτάτης Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου. Ἡ χάρις καὶ ἡ εὐλογία τοῦ Δημιουργοῦ πάσης τῆς κτίσεως Κυρίου καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ μετὰ πάντων ὑμῶν. «Ἄναρχε τρισήλιε Βασιλεῦ, ὁ καιρῶν καὶ χρόνων, τὰς ἑλίξεις περισκοπῶν, εὐλόγησον τὸν κύκλον, τῆς νέας περιόδου, τὰς ἀγαθάς σου δόσεις πᾶσι δωρούμενος». (περισσότερα…)

Συνάντηση Μακαριωτάτου με την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, με την ευκαιρία της αρχής της Ινδίκτου (31 Αυγούστου 2017)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017, στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, με την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, με την ευκαιρία της αυριανής έναρξης του νέου Εκκλησιαστικού Έτους και της Ημέρας Προσευχής για το φυσικό περιβάλλον. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων. Λευκωσία, 21/8/2017

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2017   Χαιρετίζω, με ιδιαίτερη συγκίνηση, την εδώ παρου­σία σας, αγαπητοί απόδημοι. Σας καλωσορίζω με πα­τρική αγά­πη στην κοινή μας πατρίδα και σας διαβε­βαιώνω πως πάντα σας θυμό­μαστε, όσο μακριά κι αν βρίσκεστε κι όσα χρόνια κι αν λείπετε. Ο ερχομός σας στην Κύπρο, κάθε καλοκαίρι, γι᾿ αυτό το συνέδριο, που είναι ένας επαινετός θεσμός, μας δίνει την ευκαι­ρία του συμπροβληματισμού τόσο στα δικά σας ιδιαίτερα προ­βλήματα, που αντιμετωπίζετε στις ξένες χώρες που ζείτε όσο και στα κοινά μας προ­βλήματα, τα [...]

Πιο σκληρή στάση στο Κυπριακό ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄

Πιο σκληρή στάση από την ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος δήλωσε ότι «η Τουρκία οφείλει να σοβαρευτεί, ώστε η διαδικασία να οδηγηθεί σε βιώσιμη και διαρκή λύση». (περισσότερα…)

Το προσκύνημα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Ζάκυνθο

Ευρισκόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄ στη Ζάκυνθο, για να συμμετάσχει τον τριήμερο θερινό εορτασμό του Αγίου Διονυσίου (300 χρόνια μετά την Μετακομιδή Του από τα Στροφάδια στην πόλη της Ζακύνθου), επισκέφτηκε σήμερα -χάριν αναψυχής- διάφορα αξιοθέατα κοντά στην πόλη.  (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η Εκκλησία δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα σε κανένα πολίτη»

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να στηρίζει το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στην Παλώδια στην Λεμεσό, στο οποίο πλέον ανήκει το οικόπεδο όπου είναι κτισμένο το Νοσηλευτήριο, μετά τη δωρεά και μεταβίβασή του από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στη Λευκωσία (26 Ιουλίου 2016)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος και Αθληφόρου Παρασκευής στους δύο πανηγυρίζοντες ομώνυμους ναούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. (περισσότερα…)

Δηλώσεις Μακαριωτάτου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά (23 Ιουλίου 2017)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017, λειτουργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά και προέστη του Μνημοσύνου των πεσόντων κατά την βάρβαρον τουρκικήν εισβολήν της 20ης Ιουλίου του 1974 Λατσιωτών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι (περισσότερα…)