Ομιλίες / Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου στα εγκαίνια των νέων αιθουσών της Θεολογικής Σχολής

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ  ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ  ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ  ΣΧΟΛΗΣ. ΔΕΥΤΕΡΑ,  30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Αγαπητοί μου εν Κυρίω Αδελφοί, Με τη Χάρη και την ευλογία τού Πανάγαθου Θεού, ένα ιδεατό εκκλησιαστικό όραμα, το οποίο μέσα μου λειτουργούσε ως   επιτακτικό χρέος για δεκαετίες, η ίδρυση και η λειτουργία τής Εκκλησιαστικής Θεολογικής Σχολής, όχι μόνο έγινε πραγματικότητα αλλά και συνεχώς αναδομείται  και διευρύνεται  σ’ όλους τους τομείς. Μετά την πνευματική καταξίωση να τελέσουμε τα εγκαίνια της προ διετίας, η αγάπη τού Θεού μας αξιώνει σήμερα να τελέσουμε και τα εγκαίνια των νέων κτηριακών της εγκαταστάσεων, [...]

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄ (19 Ιανουαρίου 2017)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΚΑΡΙΟ Γ΄ 19 Ιανουαρίου 2017 Χρεωστικώς συνήλθαμε και πάλι στον πολιτιστικό αυτό χώρο του ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για να τιμήσουμε τον εκκλησιαστικό και εθνικό Ηγέτη τής μικρής μας πατρίδος, ο οποίος δια μέσου τής ιστορικής του πορείας αναδείχτηκε στη συνείδηση όλων μας, ως ο μεγαλύτερος άνδρας τού νεότερου Ελληνισμού. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στο πρώτο ετήσιο συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών σπουδών (13 Ιανουαρίου 2017)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ   13 Ιανουαρίου 2017 Με πολλή χαρά απευθύνουμε, σήμερα, τον εγκάρδιο χαιρετισμό αγάπης και τιμής μας προς το Πρώτο Ετήσιο Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών, το οποίο με μεγάλο ζήλο και επιμέλεια διοργανώνει η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στα αποκαλυπτήρια του μνημείου ηρώων και πεσόντων της Αφάνειας στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου (11 Δεκεμβρίου 2016)

Η εκκλησία της Κύπρου θα συνεχίσει το δρόμο του ιστορικού της χρέους έναντι στην πατρίδα, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος κατά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου ηρώων και πεσόντων της Αφάνειας στον προαύλιο χώρο του ναού του πολιούχου Αγίου Αρτεμίου και πάντων των Αγίων. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στο 1ο Ετήσιο Διεθνές συνέδριο με θέμα τον αυτισμό (διάγνωση, θεραπεία και έρευνα)

Στη παρουσία δεκάδων επιστημόνων από αρκετές χώρες του κόσμου άρχισε την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, τις εργασίες του στο ξενοδοχείο Coral Beach Hotel & Resort στην Πάφο, το 1ο Ετήσιο Διεθνές συνέδριο με θέμα τον αυτισμό (διάγνωση, θεραπεία και έρευνα) (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου κατα το Συλλείτουργο της 13ης Νοεμβρίου 2016 προς τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ 13ΗΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ κ. κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ   Μακαριώτατε Πατριάρχα Σερβίας κ. Ειρηναίε, «Αὕτη ἡ ἡμέρα ἥν ἐποίησεν ὁ Κύριος, ἀγαλλιασώμεθα  καὶ εὐφρανθῶμεν ἐν αὐτῇ»! (περισσότερα…)

Αντιφώνηση του Μακαριωτάτου κατά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της Κέρκυρας

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   ΚΕΡΚΥΡΑ, ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016     Ανέρχομαι, με βαθιά συγκίνηση, στο βήμα τούτο μετά την ανακήρυξή μου σε επίτιμο δημότη Κέρκυρας για να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για τη μεγάλη τιμή που μου αποδώσατε. Αισθάνομαι ότι η τιμή αποδίδεται στον δισχιλιόχρονο θεσμό που εκπροσωπώ και που έχει άμεση σχέση με την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο, την Αυτοκέφαλη, δηλαδή, Εκκλησία μας, που αναδείχτηκε πυξίδα του γένους, κέντρο στο οποίο συνέχονται όλες οι σωστικές ακτίνες του Ελληνισμού. Ως άτομο δεν [...]

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Ω ΘΥΤΑΙ ΑΙΝΑ ΤΥΘΕΝΤΕΣ ΙΔ’ ΑΛΛΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΙΡΟΙ ΟΥΡΑΝΟΘΕΝ ΠΑΤΡΗι ΔΟΤ’ ΕΛΕΥΘΕΡΙΗΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΜΠΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου   (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στην Εκδήλωση – Οδοιπορικό στην κατεχόμενη Μεσαορία (25 Ιουνίου 2016, Αθήνα)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) και η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), πραγματοποίησαν το Σάββατο, 25 Ιουνίου  2016, επιτυχημένη εκδήλωση για την κατεχόμενη Μεσαορία. (περισσότερα…)