Ομιλίες / Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου στη βραδιά ενημέρωσης με θέμα: «Ο κρατούμενος μέσα από τα μάτια της Θεολογίας, της ψυχολογίας και της νομικής»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Ο ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ» ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ELMIP: EMPOWERING LEARNING MODELS IΝ PRISON (περισσότερα…)

Χαιρετισμός της Α.Μ του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου στην εκδήλωση για τον Αρχιεπίσκοπο Ιορδάνου Μελέτιο Κρονίδη

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ.  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟ ΚΡΟΝΙΔΗ Εκατόν ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που έφυγε από τη ζωή αυτή  ο Μελέτιος Κρονίδης, ο Αρχιεπίσκοπος  Ιορδάνου και άξιο τέκνο της Ομορφίτας. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έγιναν κοσμοϊστορικές αλλαγές στον τόπο μας. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ στους εορτασμούς των 10 χρόνων λειτουργίας του ι.ν. Tης του Θεού Σοφίας, 06 Νοεμβρίου 2018

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ   Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση χαιρετίζουμε την αποψινή εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα με την ευκαιρία των εορτασμών συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας του περίπυστου Ιερού Ναού της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, επ’ ονόματι της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου στην παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του πρώην Δημάρχου Λύσης κ. Ανδρέα Ττοφιά: «Η Ιστορία ενός ανθρώπου και ενός τόπου»

Την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Λύσης «Παύλος Λιασίδης», στο Συνοικισμό Τσιακκιλερό στη Λάρνακα η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Δημάρχου Λύσης και Προέδρου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας Ευαγγελιστρίας της κατεχόμενης Λύσης, κ. Ανδρέα Ττοφιά, με τίτλο «Η Ιστορία ενός ανθρώπου και ενός τόπου». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη του Δημάρχου Λύσης κ. Ανδρέα Καουρή και του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός του Μακ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου κατά την έναρξη του Δ΄ Διεθνούς Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας (Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2018)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ Δ΄ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΓΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» 1-3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 (περισσότερα…)

Προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κατά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσσίας (2 Δεκεμβρίου 2017)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, μετέβη, κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσσιών κ. Κυρίλλου, στην Μόσχα για  να συμμετάσχει μαζί με άλλους Προκαθημένους της Ορθοδοξίας, στους εορτασμούς της εκατονταετηρίδος ανασυστάσεως του Πατριαρχείου στην Εκκλησία της Ρωσίας. (περισσότερα…)

Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου στο Δεύτερο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Αυτισμό. Θέμα: τρόποι πραγματοποίησης των στόχων του Α΄ Συνεδρίου. Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ. ΘΕΜΑ: ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ AJAX ΛΕΜΕΣΟΥ.   Με αισθήματα χρέους συνερχόμεθα και πάλι στο 2ο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο που διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός (ΜΚΟ) Κύπρου  «Κάτι Μαγικό Πάντα Συμβαίνει» (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου εις τα «Πρωτόκλητεια» 17 Νοεμβρίου 2017

Με αισθήματα βαθύτατης συγκίνησης και τιμής ευρισκόμεθα στην πόλη του Πρωτόκλητου Μαθητή, τού Αποστόλου Ανδρέα. Τα αισθήματα αυτά επιρρώννυνται και από το γεγονός ότι η ενταύθα Εκκλησία των Πατρέων  «ἐν ἱματισμῷ διαχρύσῳ καὶ ἐν ἑορτίῳ περιβολῇ» μάς υποδέχεται όλους με  τόση χριστιανική αγάπη και με τόση θερμή φιλοξενία, ώστε από τη στιγμή τής ενταύθα αφίξεώς μας να βιώνουμε κατά τρόπο πολύ έντονο την υπέροχη ρήση του ψαλμωδού (περισσότερα…)