Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Εκκλησία της Κύπρου

Εκλογές για ανάδειξη Μητροπολίτη Κιτίου: Ανακοίνωση Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας Κύπρου για Εκλογικά Κέντρα και Εκλογικούς Καταλόγους

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ   Αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής Μητροπολίτη Κιτίου, όπου η πρώτη φάση θα διεξαχθεί στις 28 Ιουλίου 2019, ανακοινώνουμε ότι θα λειτουργήσουν ειδικά Εκλογικά Κέντρα σε όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια Κιτίου προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς ιερείς Λάρνακας: «Να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για να εξυπηρετείτε το ποίμνιό μας».

Σε ιερατική σύναξη της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου κάλεσε ο Μακαριώτατος τον κλήρο της Λάρνακας σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου, ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως Κιτίου, μετά από την προ ημερών παραίτηση του πρώην Μητροπολίτου Κιτίου κ. Χρυσοστόμου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κιτίου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 26 Μαΐου 2019

Ο Πανιεροτάτος Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Αυξεντίου και Ευσταθίου στον Συν. Ζήνων στην Λάρνακα, και θα χειροτονήσει εις πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο Γεώργιο Κουρσάρη. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου

Με την ευκαιρία  της εορτής της ανακομιδής του λειψάνου του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, γιόρτασε τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομος (περισσότερα…)

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Αυξεντίου και Ευσταθίου στη Λάρνακα (19 Σεπτεμβρίου 2018)

Με τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, πολιούχου της κατεχόμενης κοινότητας Μακράσυκας, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι ιερές Ακολουθίες επ΄ ευκαιρία της συπλήρωσης 20 χρόνων από την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίων Αυξεντίου και Ευσταθίου και 10 χρόνων από τα εγκαίνιά του. (περισσότερα…)

Εορτή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στα Λειβάδια της Λάρνακας

Τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, στον περίβολο του ι.ν. Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, όπου υπάρχει ξωκκλήσι του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου. (περισσότερα…)

Πρόγραμμα Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου κατά την Μεγάλη Εβδομάδα

Ι Ε Ρ Α  Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Η  Κ Ι Τ Ι Ο Υ Πρόγραμμα Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου κατά την Μεγάλη Εβδομάδα ΚΑI ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡIΟΥ Π Α Σ Χ Α  2 0 1 8 ------------------------------------------------------------------------- Τηv Παρασκευή εσπέρας 30 Μαρτίου 2018 (και ώρα 6.30 μ.μ.) θα χoρoστατήσει στον παvηγυρίζovτα ιερό ναό αγίoυ Λαζάρoυ.  Τo Σάββατo τo πρωϊ 31 Μαρτίου 2018 (και ώρα 7.00 π.μ.) θα προεξάρχει του Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό αγίου Λαζάρου. (περισσότερα…)