Εορτασμός Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Εορτασμός Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Εορτασμός Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε όλη την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, παρά το γεγονός ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη την Κύπρο, κατέστησαν αδύνατο, φέτος, τον Αγιασμό των Υδάτων στο φράγμα της Κλήρου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο περικαλλέστατος Ιερός Ναός του Αγίου Νεοφύτου Ανθουπόλεως, όπου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τέλεσε την Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της ενορίας.

Ο Πανιερώτατος κηρύσσοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στο νόημα της μεγάλης αυτής εορτής της χριστιανοσύνης και στην σημασία που αυτή έχει για την ζωή και την πνευματική πορεία του κάθε χριστιανού, καθώς και για την φανέρωση της Αγίας Τριάδος και την θεσμοθέτηση του μυστηρίου του Βαπτίσματος.

Την Θεία Λειτουργία και τον καθαγιασμό των υδάτων, με την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού, παρακολούθησαν πλήθος πιστών, που είχαν από νωρίς λάβει θέσεις στην εκκλησία έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα δοχεία για να μεταφέρουν στο σπίτι τους τον αγιασμό και το φως των Θεοφανείων.

Του Λουκά Παναγιώτου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post