Οι εκτοπισμένοι της κατεχόμενης κοινότητας Τρυπημένης εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Τρυπημένη

Οι εκτοπισμένοι της κατεχόμενης κοινότητας Τρυπημένης εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, όπου οι εκτοπισμένοι της κατεχόμενης κοινότητας Τρυπημένης εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Στον ι.ν. Αγίου Αντωνίου ιερουργεί ο π. Μιχαήλ Περιπίτσης, ο οποίος κατάγεται από την κοινότητα Τρυπημένης.

Του Εσπερινού προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι “συναχθήκαμε όλοι στην Εκκλησία για να εορτάσουμε την αρχή της σωτηρίας μας, να εορτάσουμε το γεγονός ότι ο Υιός του Θεού, υιός ανθρώπου γίνεται. Και για όλα αυτά, πρόξενος της χαράς μας είναι Κυρία Θεοτόκος, η οποία με την ταπείνωση και την καθαρότητά της έγινε ο νέος παράδεισος, στον οποίο εμφυτεύθηκε το νέο φυτό, ο Σωτήρας του κόσμου. Η Παναγία έγινε γέφυρα για να έρθει ο Θεός στους ανθρώπους αλλά και για να φθάσουν οι άνθρωποι στον Θεό”.

“Απόψε, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ήρθαμε για να εορτάσουμε μαζί με τους εκτοπισμένους της Τρυπημένης αλλά και άλλων κατεχόμενων κοινοτήτων τον Ευαγγελισμό της Κυρίας Θεοτόκου. Και είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τη μνήμη και νοσταλγία για τον τόπο μας. Έχουμε όλοι μας καθήκον να διατηρήσουμε την οντότητα της κάθε κοινότητας. Να δώσουμε ένα καλό παράδειγμα στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας έτσι ώστε να μας πλησιάσουν και να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου τους”.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο π. Μιχαήλ Περιπίτσης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και του προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας.

Ανακοίνωση – Πρόσκληση

ΤρυπημένηΤρυπημένηΤρυπημένηΤρυπημένη

Print Friendly, PDF & Email

Share this post