Κυριακή του Τυφλού (29 Μαΐου 2022)

Κυριακή του Τυφλού (29 Μαΐου 2022)

Σήμερα Κυριακή του Τυφλού, πορευόμενοι για τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, ακούμε το Ιερό Ευαγγέλιο της θεραπείας του εκ γενετής Τυφλού, ο οποίος στο ερώτημα του Κυρίου εάν πιστεύει στο Θεό, υποκλίθηκε και προσκύνησε τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Δημιουργό.

Σύμφωνα με τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, ο τυφλός πίστεψε στο Χριστό και ομολόγησε τη Θεότητά του. Άφησε ανοικτή την ύπαρξή του, για να δεχθεί τις ευεργετικές του ενέργειες του Αγίου Πνεύματος και να βρει το φως του. Η σωματική τυφλότητα αφήνει κάποιους συνανθρώπους μας να έχουν τη δική τους δοκιμασία στη ζωή όμως εξοπλίζεται με δύναμη και θάρρος ως δώρα του Θεού. Τα συμπτώματα όμως της ψυχικής τύφλωσης είναι πολύ πιο φοβερά, γιατί δεν αφήνουν τον άνθρωπο να δεχθεί στη ζωή του τη χαρά της αληθινής ζωής ένεκα της υψηλόφρονας γνώμης. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που λέει στους ψαλμούς του ο Δαυίδ: «Κύριε, φώτισον τους οφθαλμούς μου μήποτε υπνώσω εις θάνατον, μήποτε είπη ο εχθρός (ο διάβολος) ίσχυσα προς αυτόν». Η εμπιστοσύνη στην αγάπη του Χριστού ανοίγει φωτεινούς ορίζοντες στη ζωή μας.

Επιβεβαίωση της ανωτέρω αλήθειας οι καθημερινώς τιμώμενοι Άγιοι, που κράτησαν τους οφθαλμούς της ψυχής τους ανοικτούς στη χάρη και την ευλογία του αναστημένου Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post