1η Συνεδρία Θεματικής Ομάδας για το Θρησκευτικό και Προσκυνηματικό Τουρισμό

1η Συνεδρία Θεματικής Ομάδας για το Θρησκευτικό και Προσκυνηματικό Τουρισμό

Ανακοίνωση Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού – 1η Συνεδρία Θεματικής Ομάδας για το Θρησκευτικό και Προσκυνηματικό Τουρισμό.

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη,  10 Μαρτίου 2015, στα Γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού η πρώτη συνεδρία της Θεματικής Ομάδας για το Θρησκευτικό και Προσκυνηματικό Τουρισμό, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού στην Κύπρο.

Στη συνεδρία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Επίσκοπος Μεσαορίας κ. κ. Γρηγόριος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΤ κ. Κώστας Κουμής, το Μέλος του Δ.Σ. κ. Πάρις Κλεάνθους, υπηρεσιακά στελέχη του ΚΟΤ και εκπρόσωποι του Τμήματος Αρχαιοτήτων, του ΠΑΣΥΞΕ, του ΣΤΕΚ, του ACTA και του Συνδέσμου Ξεναγών.

Έγινε παρουσίαση μιας σειράς ενεργειών και δράσεων του ΚΟΤ για το Θρησκευτικό και Προσκυνηματικό Τουρισμό, ενώ στη συνέχεια αντηλλάγησαν απόψεις και υποβλήθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, όπως η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πληροφόρηση και η αξιοποίηση των τεχνολογιών διαδικτύου, η διάχυση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, η αξιοποίηση ερευνών, μελετών και βέλτιστων πρακτικών άλλων προορισμών, η διενέργεια εκπαίδευσης, οι εξειδικευμένες ενέργειες προβολής και προώθησης, η αξιοποίηση συγκεκριμένων προοπτικών και θεματικών ενοτήτων του τομέα, η επίλυση προβλημάτων και δυσκολιών και διάφορα άλλα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι Φορείς επικρότησαν την υπό αναφορά πρωτοβουλία τονίζοντας την μεγάλη και πολυδιάστατη σημασία του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού και  εξέφρασαν την πρόθεσή τους για αγαστή συνεργασία και εποικοδομητική συνεισφορά στη συλλογική προσπάθεια για επίτευξη των κοινών στόχων, προς όφελος του τόπου.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post