Επίσκεψη Γερμανών Προσκυνητών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Επίσκεψη Γερμανών Προσκυνητών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Ομάδα Γερμανών Προσκυνητών, Θεολόγων και Ιεραποστόλων, συνοδευόμενοι από τον κ. Αντώνη Καζάζη, επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή το πρωί της Τετάρτης, 20 Νοεμβρίου 2013.

Εκ μέρους της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου τους υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ο Θεοφιλέστατος τους μίλησε για την ιστορική πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην Ορθόδοξη Παράδοση, η οποία είναι ζωντανή στην καθημερινή ζωή των Κυπρίων. Το γεγονός αυτό γίνεται φανερό στα πολλά Μοναστήρια και τις Εκκλησίες που έχει το νησί.

Οι Κύπριοι αξιώθηκαν από το Θεό, επισήμανε ο Επίσκοπος Μεσαορίας, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Εκκλησίας στα Ιεροσόλυμα να γνωρίσουν το Ιερό Ευαγγέλιο δια στόματος των Αποστόλων Βαρνάβα, Παύλου και Μάρκου, οι οποίοι ήρθαν στην Κύπρο το 45 μ.Χ. Οι Απόστολοι ίδρυσαν την Εκκλησία, δηλ. χειροτόνησαν κατά τόπους Επισκόπους. Μάλιστα στην Πάφο δέχθηκε την Χριστιανική Πίστη ο Ρωμαίος Διοικητής, Ανθύπατος  Σέργιος.

Ο Θεοφιλέστατος τους κάλεσε, με την προσκυνηματική περιήγηση αυτές τις μέρες στην Κύπρο, να γνωρίσουν και να βιώσουν την ευλογία του Θεού η οποία είναι και για εκείνους προνόμιο.

Επίσης, τους πρότεινε να γίνουν καλοί πρεσβευτές των Ευρωπαίων Κυπρίων Χριστιανών οι οποίοι ζητούν αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απελευθέρωση της Τουρκοκρατούμενης γης τους και αναστύλωση των κατεστραμμένων Εκκλησιών στο Βόρειο Τμήμα της Πατρίδας Τους.

Στο τέλος, ευχήθηκε στους Γερμανούς Προσκυνητές, καλή παραμονή στην Κύπρο και όπως οι ημέρες που θα βρίσκονται στην Κύπρο να είναι ευχάριστες και ξεκούραστες.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία σύντομης περιήγησης στους χώρους της Αρχιεπισκοπής.

Πριν την αναχώρησή τους, επισκεύθηκαν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και το Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, όπου φυλάσσονται αρκετοί από τους Θρησκευτικούς Θησαυρούς της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Θεοφιλέστατος αποχαιρετώντας τους, τούς προσέφερε διάφορα έντυπα και βιβλίο ενημερωτικό καθώς και τον Χάρτη των προσκυνημάτων, έκδοση του Γραφείου Προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Λεωνίδας Μούσουλος

Print Friendly, PDF & Email

Share this post