Ομιλία Δημάρχου Λακατάμιας κ. Λουκά Ιατρού στην εκδήλωση «Εκκλησιαστικά Μνημεία Λακατάμιας»

Ομιλία Δημάρχου Λακατάμιας κ. Λουκά Ιατρού στην εκδήλωση «Εκκλησιαστικά Μνημεία Λακατάμιας»

Ομιλία Δημάρχου Λακατάμιας στην εκδήλωση
«Εκκλησιαστικά Μνημεία Λακατάμιας»
που έγινε την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013.

Θεοφιλέστατε, Αιδεσιμότατοι, κύριοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζουμε, και ευχόμαστε η σημερινή μας εκδήλωση, που συνδιοργανώνουμε με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων  να σας διαφωτίσει,  όσον αφορά τα εκκλησιαστικά Μνημεία της Λακατάμιας.

Ευχαριστώ το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο που με πολλή χαρά αγκάλιασε την πρωτοβουλία του Δήμου Λακατάμιας,  ως επίσης τον Δρ. Χριστόδουλο Χατζηχριστοδούλου που με πολλή χαρά αποδέχτηκε την πρόσκλησή  μας για  να είναι σήμερα μαζί μας και να είναι ο κύριος ομιλητής της όλης εκδήλωσης.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου  Λακατάμιας, οι οποίοι ανέλαβαν την φωτογράφιση των παλιών εκκλησιών της Λακατάμιας και δημιούργησαν την όμορφη έκθεση που θα απολαύσετε στο τέλος της εκδήλωσής μας.  Ευχαριστούμε επίσης, τους Ιερείς, την Εκκλησιαστική Επιτροπή, τους Ιεροψάλτες και το Χριστιανικό Σύνδεσμο Γυναικών  του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής για τη φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθειά τους και τέλος όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εντός του μηνός Νοεμβρίου θα λειτουργήσει, σε σπίτι εδώ δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το Μουσείο Ιστορίας και  Λαογραφικής Κληρονομιάς του Δήμου Λακατάμιας.  Το μουσείο αυτό θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη της Λακατάμιας, το οποίο όμως χρειάζεται πολλή στήριξη για να  μπορεί να λειτουργεί.  Ελπίζω Θεοφιλέστατε, κυρίες και κύριοι να σας έχουμε δίπλα μας στην ολοκλήρωση αυτού  του πολύ σημαντικού έργου για την Λακατάμια.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post