H A. M. o Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Γένοβας Cardinal Angelo Bagnasco

H A. M. o Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Γένοβας Cardinal Angelo Bagnasco

Κατόπιν αιτήματος (από τον περασμένο Ιούλιο) του Αρχιεπισκόπου Γένοβας Cardinal Angelo Bagnasco, το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012, έγινε δεκτός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, από την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γένοβας Cardinal Angelo Bagnasco, βρίσκεται στην Κύπρο μαζί με ομάδα προσκυνητών από τη Γένοβα. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στο Γραφείο του Μακαριωτάτου, συνοδευόταν από το Γραμματέα του πατέρα Μάρκο Galli και άλλους πέντε συνεργάτες του, μεταξύ αυτών και καθηγητές Θεολογίας στη Γένοβα.

Ο Μακαριώτατος καλωσορίζοντας τον Cardinal Angelo Bagnasco του μίλησε για την ιστορική πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, από τα αποστολικά χρόνια μέχρι και σήμερα. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της συνεχιζόμενης κατοχής από τα τουρκικά στρατεύματα του βόρειου τμήματος της νήσου μας. Επισήμανε την καταστροφή και λεηλασία των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στην κατεχόμενη περιοχή και την αδυναμία πρόσβασης και συντήρησης ή αναστύλωσης των ιερών προσκυνημάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, στις καλές σχέσεις μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τις άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες στην Κύπρο. Τόνισε, χαρακτηριστικά ότι οι πόρτες μας είναι πάντα ανοικτές για να βοηθήσουμε σε ό,τι μας ζητούν και είναι εφικτό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γένοβας Cardinal Angelo Bagnasco ευχαρίστησε για την ευκαιρία που είχε να επισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή και προσωπικά τον Μακαριώτατο. Αναφέρθηκε στα πανάρχαια Ιερά Προσκυνήματα της Κύπρου. Επίσης, ήταν ενήμερος για τις συναντήσεις και επαφές του Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου στη Ρώμη και αναφέρθηκε σε αυτές. Ακολούθως, στη συζήτηση, παρεβλήθη το θέμα της συνάντησης στο Ρίμινι, προς το τέλος του περασμένου Αυγούστου, όπου παρέστη και μίλησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλαγή αναμνηστικών δώρων.

Παρόντες στη συνάντηση ήσαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος τις ημέρες αυτές επισκέπτεται την Κύπρο ιδιωτικά, καθώς επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος προσέφερε στον Cardinal Angelo Bagnasco και τη συνοδεία του, τον Οδηγό “Κύπρος: Νήσος Αγίων”  του ΚΟΤ και το χάρτη με προτάσεις προσκυνηματικών και θρησκευτικών διαδρομών του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post