Συμμετοχή του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στο Εργαστήρι Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού

Συμμετοχή του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στο Εργαστήρι Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού

Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014, συμμετείχε στο Εργαστήρι Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού, το οποίο οργανώθηκε στο κτίριο Αίαντας των γραφείων της PwC στη Λευκωσία. Το Εργαστήρι ασχολήθηκε με την παρουσίαση μιας πρωτοποριακής και καινοτόμου μεθοδολογίας διαχείρησης τουριστικών προορισμών.

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου δύο εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες από το Πανεπιστήμιο Saint Gallen της Ζυρίχης, Ελβετία, παρουσίασαν ένα μοντέλο διαχείρησης τουρισμού μέσα από έξι βήματα τα οποία ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές μεθόδους οργάνωσης τουρισμού και λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα της τουριστικής φαινομενολογίας. Αυτό το μοντέλο οργάνωσης τουρισμού, στο τέλος του Εργαστηρίου, εφαρμόστηκε για τη Λευκωσία, αφού κύριος στόχος της όλης συνάντησης ήταν η παρουσίαση της Λευκωσίας ως τουριστικός προορισμός. Τονίστηκε πως ο “τουριστικός προορισμός” είναι ένας χώρος ο οποίος δημιουργείται και ορίζεται από τους επισκέπτες αφού ο συγκεκριμένος τόπος προκαλέσει πρώτα το ενδιαφέρον τους, γι΄αυτό είναι ανάγκη η Λευκωσία να μετατραπεί σε προορισμό διάφορων κατηγοριών τουριστών. Επίσης, ένας άλλος στόχος ήταν η ανάδειξη νέων πηγών οικονομικών εσόδων τόσο για την πόλη της Λευκωσίας όσο και για την Περιφέρεια, εντοπίζοντας νέες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και ενδυναμώνοντας τις υφιστάμενες.

Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, το οποίο εκπροσωπήθηκε απο τον κ. Ανδρεά Χριστοδούλου και τον Ανδρέα Ματέι, παρουσίασε τους σημαντικούς εκκλησιαστικούς χώρους της Λευκωσίας, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν τουριστικούς προορισμούς ιδιαίτερα για την κατηγορία επισκεπτών που αναζητούν τον θρησκευτικό τουρισμό.

Ευχαριστούμε την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας όπως επίσης και την PwC Κύπρου για την οργάνωση αυτού του επικοδομητικού Εργαστηρίου Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού.

 Ανδρέας Ματέι

Συμμετοχή του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στο Εργαστήρι Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού1

Print Friendly, PDF & Email

Share this post