Προσκυνηματική Κρουαζιέρα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου

Προσκυνηματική Κρουαζιέρα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου

Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή παρουσιάζει η κρουαζιέρα που ετοιμάζει το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου, σε συνεργασία με τη Salamis Tours. Η κρουαζιέρα προγραμματίζεται για τις 26 Αυγούστου -2 Σεπτεμβρίου 2018 με το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας θα γίνουν επισκέψεις στη Ρόδο, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, την Πάτρα, την Ιθάκη, τη Μήλο και το Καστελόριζο. Εκτός από τις δύο προαιρετικές εκδρομές που οργανώνει η Salamis Tours, στη Ρόδο (με επισκέψεις στις ιαματικές πηγές της Καλλιθέας και την Παναγία Τσαμπίκα, όπου θα ψαλεί παράκληση) και στην Κέρκυρα (Αχίλλειο παλάτι, τοποθεσία Κανόνι, εκκλησία Αγίου Σπυρίδωνος, όπου θα γίνει δέηση), το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων οργανώνει επιπλέον προαιρετικές εκδρομές ή συμπληρωματικές επισκέψεις των δύο προαιρετικών εκδρομών της Salamis Tours.

Έτσι στη Ρόδο, μετά την επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας Τσαμπίκας, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου (27 Αυγούστου). Στη Ζάκυνθο προγραμματίζεται επίσκεψη στην Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης, όπου το άφθαρτο λείψανο του Αγίου και θα γίνει δέηση. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο. Στη Ζάκυνθο επίσης προγραμματίζεται προαιρετική εκδρομή στο προάστιο Γαϊτάνι, όπου στην εκκλησία του Παντοκράτορα βρίσκεται το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Ιωσήφ του ηγιασμένου. Το λείψανο μεταφέρθηκε για προστασία από την Κρήτη μετά την κατάληψή της από τους Τούρκους.

Στην Κέρκυρα μετά την επίσκεψη του Αχίλλειου παλατιού, του Κανονιού, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε το Ποντικονήσι με τη Μονή του Παντοκράτορα και το νησί με τη Μονή της Παναγίας της Βλαχέρνας, και της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου θα τελεστεί δέηση, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Θεοδώρας, όπου βρίσκεται το λείψανο της Αγίας Θεοδώρας της βασιλίσσης, τα δύο φρούρια, άλλα ενδιαφέροντα κτίρια και μουσεία και για ψώνια. Το απόγευμα θα ψαλεί εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, του Κυπρίου Αγίου από την Άσσεια, επισκόπου Τριμυθούντος, του θαυματουργού, του οποίου το άφθαρτο λείψανο μεταφέρθηκε από την Κύπρο στην Κωνσταντινούπολη στα χρόνια των Αραβικών επιδρομών. Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453, μεταφέρθηκε το λείψανό του μαζί με εκείνο της Αγίας Θεοδώρας στην τότε Ενετοκρατούμενη Κέρκυρα για προστασία.

Στην Πάτρα οργανώνεται εκδρομή στο Μεσολόγγι, τη Μονή Αγίου Συμεών και περιήγηση της Πάτρας. Στην εκδρομή θα περάσουμε από τη γέφυρα Ρίου–Αντίρριου, στην περιοχή της οποίας βρίσκονται τα ομώνυμα φρούρια. Στο Μεσολόγγι θα επισκεφθούμε τον Κήπο Ηρώων, όπου είναι θαμμένοι πολλοί ήρωες του 1821, το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, το τείχος της πόλης και το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Κατά την επιστροφή θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, όπου κατέφυγαν κατά την έξοδο του Μεσολογγίου το 1826 όσοι σώθηκαν.

Στην Πάτρα θα περιηγηθούμε την πόλη. Έτσι, μεταξύ των άλλων, θα περάσουμε από την πλατεία όπου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός τέλεσε δοξολογία στις 25 Μαρτίου 1821, με την ευκαιρία της επανάστασης στην πόλη, και θα καταλήξουμε για δέηση στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα, όπου βρίσκεται η κάρα του Αγίου και τεμάχιο του σταυρού στον οποίο σταύρωσαν τον Άγιο.

Στην Ιθάκη, μετά την αποβίβασή μας με βάρκες στο Βαθύ, οργανώνεται εκδρομή στο Περαχώρι, το χωριό του νεοφανούς Αγίου Ραφαήλ, στη θέση του πατρικού σπιτιού του οποίου κτίστηκε ναός προς τιμή του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μονή της Παναγίας Καθαρών, όπου θα ψαλεί δέηση.

Στη Μήλο, μετά την αποβίβασή μας με βάρκες, θα επισκεφθούμε στο λιμάνι του Αδάμαντα την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το Εκκλησιαστικό Μουσείο και το Μεταλλευτικό Μουσείο.

Στο Καστελόριζο θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Λυκιακό τάφο και θα δούμε ενδιαφέροντα αρχοντικά και από απόσταση θα θαυμάσουμε το ερειπωμένο φρούριο του νησιού, που το κοκκινωπό χρώμα της βραχώδους περιοχής έδωσε το όνομά του στο νησί (Καστέλο ρόσο, δηλαδή κόκκινο φρούριο – Καστελόριζο). Στο νησί υπάρχουν και οι ενδιαφέρουσες εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου (στο λιμάνι) και στην ομώνυμη Μονή έξω από τον οικισμό.

Η προσκυνηματική κρουαζιέρα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων είναι μια από τις 30 κρουαζιέρες που οργανώνονται το 2018 με το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia. Σε τουλάχιστον 10 από αυτές συμμετέχουν ομάδες με φιλανθρωπικό σκοπό.

Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

 

Για το ηχητικό της διαφήμισης για την κρουαζιέρα πατήστε εδώ…

 

Cruaziera 1Cruaziera 2Cruaziera 3Cruaziera 4

Print Friendly, PDF & Email

Share this post